Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Tüm dünyaya duyurdular

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun müzakerelerde yeni şartlar öne sürerek anlaşmayı engellemeye çalıştığını bildirdi.

GİRİŞ 29.07.2024 18:38 GÜNCELLEME 29.07.2024 19:40
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, dün İtalya'nın başkenti Roma'da ABD, İsrail, Mısır ve Katarlı yetkililer arasında Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takasına ilişkin yapılan görüşmeye dair bilgi verildi.

Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Tüm dünyaya duyurdular

'İSRAİL, YENİ ŞARTLAR ÖNE SÜREREK ATEŞKESTEN KAÇINMA STRATEJİSİNE GERİ DÖNDÜ'

Açıklamada, "Arabulucuların Roma'dan aktardığına göre, Netanyahu bir kere daha oyalama, erteleme ve yeni şartlar ve talepler öne sürerek anlaşmadan kaçınma stratejisine geri döndü." ifadelerine yer verildi.

Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden tarafından önerilen plan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde gelen "İsrail'in daha önceki önerisini geri çekmek istediği" aktarıldı.

Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Tüm dünyaya duyurdular

Roma'da dün yapılan görüşmeye ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Direktörü David Barnea, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin katıldığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Kalleş her zaman kalleştir değişmez
    Cevapla
  • KOÇ 61 1 ay önce Şikayet Et
    Kan emiciler hesapların üstünde hesap vardır Allah'ın değirmeni ağır döner ama iyi öğütür işte o zaman bakacağız inandığınız size ne fayda sağlayacak.
    Cevapla
  • pro fil 1 ay önce Şikayet Et
    şımarık itraille anlaşılmaz bunlar kendilerini dünyanın hakimi sanıyor biz ne dersek o havasındalar
    Cevapla
  • Yorumcu 1 ay önce Şikayet Et
    Birleșmiș milletleri bile takmayan bir avuç yahudi. Bu ne demek sizde bizim emrimizdesinuz. Demek. bunlarda korkuyo yahudiden. Dűnyayı takmıyolar kime gűveniyo. Bunlar.
    Cevapla
  • ADALET 1 ay önce Şikayet Et
    Bu vampirin uçağı mı düşer kaza mı geçirir başına bir felaket gelse de dünya kurtulsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Narin Güran soruşturmasında 21 gözaltı
Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...