İran'dan Filistin ve Hizbullah duyurusu! İslam ülkelerine mesaj: Dini yükümlülük...

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Hizbullah liderleri ile Tahran'da görüştü. Pezeşkiyan, Hizbullah ve direniş gruplarının desteklenmesini dini bir yükümlülük kabul ettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 30.07.2024 00:13 GÜNCELLEME 30.07.2024 09:28
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Pezeşkiyan, Filistin İslami Cihad lideri Nahhale ile Hizbullah'ın ikinci ismi Kasım'ı kabul etti.

İran'dan Filistin ve Hizbullah duyurusu! İslam ülkelerine mesaj: Dini yükümlülük...

'MAZLUM FİLİSTİN HALKINA DESTEK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE EDECEK'

Nahhale ile görüşmede, ülkesinin Filistin'e destek vermeyi sürdüreceğini söyleyen Pezeşkiyan, "İran'ın Filistin halkına desteği Tahran'da hükümetlerin değişmesinden etkilenmez. Mazlum Filistin halkına destek aynı şekilde güçlü bir şekilde devam edecektir ve bu yolda hiçbir etken bizim irademizi engelleyemez." ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Cihad lideri Nahhale ise İran Cumhurbaşkanı'nın göreve başlamasından hemen sonra Filistinli direniş gruplarının liderleriyle görüşmesinin önemini vurguladı.

İran'dan Filistin ve Hizbullah duyurusu! İslam ülkelerine mesaj: Dini yükümlülük...

Nahhale, "Bugün Gazze'deki mazlum Filistinlilere yardım, hatta gıda ve ilaç ulaştırılması için tüm yollar kapalıyken, Siyonistlere ekipman ve silah dahil her türlü yardımın gönderilmesi için tüm yollar açık ancak buna rağmen Filistinlilerin direnişi sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

'HİZBULLAH VE DİRENİŞ GRUPLARININ DESTEKLENMESİ DİNİ BİR YÜKÜMLÜLÜK'

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım ile görüşmesinde ise İsrail'in saldırı ve suçlarına karşı Hizbullah ve direniş gruplarının desteklenmesini dini bir yükümlülük kabul ettiklerini ve bunun İran'ın temel politikalarından biri olduğunu ifade etti.

İran'dan Filistin ve Hizbullah duyurusu! İslam ülkelerine mesaj: Dini yükümlülük...

İSLAM ÜLKELERİNE BİRLİK MESAJI 

İran'ın önceliğinin Müslüman ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmek ve ortak sinerji oluşturmak olduğunu belirten Pezeşkiyan, İsrail'in işlediği suçlara karşı koymak için İslam ülkelerinin birliğinin önemine işaret etti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım da Pezeşkiyan'ı Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederek, "Lübnan Hizbullah'ının kendisini İran devrimi lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin çocuğu olarak gördüğünü, devrimin ideallerini gerçekleştirmek için üzerine düşeni yapacağını" kaydetti.

İran'dan Filistin ve Hizbullah duyurusu! İslam ülkelerine mesaj: Dini yükümlülük...

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Yavuz selim kuloğlu 1 ay önce Şikayet Et
    İran ın çıkarı nedir kimbilir
    Cevapla
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze yerle bir edilirken, direnenleri desteklemek dini bir yükümlülük değil miydi. Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Anlaşılan ABD, İsrail ve İran ortakmış. Amaç, savaşı Ortadoğu'ya yayıp İsrail'in sınırlarını genişletmek.
    Cevapla
  • derin devlet 1 ay önce Şikayet Et
    iranın sözüne inanmayın. İsrail ve Amerika Kasım Süleymani'yi öldürünce böyle intikamını alıyor. intikamını alınca sadece havlayacaklar. İsrail'i hiç ısırmayacaklardır.
    Cevapla
  • İşin ucu 1 ay önce Şikayet Et
    İşin ucu hizbullaha dokununca islam dünyasına çağrı YAPIYORLAR...
    Cevapla
  • Urfa 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün İslam savaşçılarını Suriye’de oldurdun şimdi böyle bağırırsın etrafında kim kaldıki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine 155 mm L-45 DITA dopingi! En büyük siparişi verdi
Hüseyin Yücel'den flaş sözler! "Ayrılmamak için tesislerden kaçtı"