BBC spikeri çocuk istismarından yargılanacak

BBC'nin deneyimli spikeri Huw Edwards, uygunsuz görüntüler için çocuklara ödeme yapma suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

GİRİŞ 30.07.2024 16:46 GÜNCELLEME 30.07.2024 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ölüm haberini duyuran BBC'nin deneyimli spikeri Huw Edwards, uygunsuz görüntüler için çocuklara ödeme yapma suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

17 yaşındaki bir çocuğa geçen yıl müstehcen fotoğraflar için 35 bin sterlinden fazla para ödediği ortaya çıkan Edwards hakkında iddianame yayımlandı.

İddianameye göre Edwards'a, Aralık 2020-Nisan 2022 tarihlerinde işlendiği iddia edilen üç farklı "çocuğa karşı cinsel istismar" suçlaması yöneltildi.

WhatsApp üzerinden aldığı farklı suç kategorilerindeki toplam 37 fotoğraf karşılığında ödeme yaptığı belirtilen Edwards, yarın Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Kraliçe Elizabeth'in ölüm haberini duyurmasıyla tanınan Edwards'ın suçlu bulunması halinde 6 ay hapis cezası ve para cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor.

BBC'NİN EN YÜKSEK MAAŞLI ÜÇÜNCÜ KİŞİSİ

BBC'de "maaşı 6 haneli" olan spikerin bir çocuğa uygunsuz fotoğrafları için para ödediği iddiası geçen yıl gündeme gelmişti. İç soruşturma yapan BBC söz konusu ismin kim olduğunu uzun süre açıklamamıştı.

Dönemin İçişleri ve Adalet Bakanları, iç soruşturma yerine adli süreç başlatılması gerektiğini savunmuş ve konu polise intikal etmişti. Olayda adı geçen kişinin Edwards olduğunun ortaya çıkmasının ardından ünlü spikerin eşi Vicky Flind, yazılı bir açıklama yapmıştı.

Eşi adına açıklama yapan Flind, Edwards'ın ciddi akıl sağlığı sorunları yaşadığını ve hastanede yatılı tedavi gördüğünü belirtmişti.

BBC ise Edwards'ı yalnızca görevden uzaklaştırmış ancak işten çıkarmamıştı. BBC'nin yıllık faaliyet raporunda yaklaşık 1 yıldır hiçbir görevi bulunmayan Edwards'ın kurumdaki en yüksek maaşlı 3. kişi olduğu ortaya çıkmıştı.

Maaşında bu yıl 40 bin sterlinlik artışa gidilen Edwards'ın yıllık maaşının 475 bin ila 480 bin sterlin (20 ila 20,3 milyon lira) arasında olduğu açıklanmıştı. BBC, bu artışın kurumdaki genel zam kapsamında yapıldığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aşağılık mahluk!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin Güran'ın 'gidin yalan konuşun tamam mı' diyen akrabasına yumruk atıldı
Narin Güran ile ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!