Hamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyuruldu

Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre Hamas lideri İsmail Haniye, İran'da düzenlenen suikast sonucu şehit oldu.

GİRİŞ 31.07.2024 10:21 GÜNCELLEME 31.07.2024 10:21
Bu Habere 1024 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Hamas'ın lideri Haniye'ye yönelik Tahran'da düzenlenen suikast sonucu şehit olduğu haberi dünya gündemine bomba gibi düştü.

İRAN DEVLET TELEVİZYONU HANİYE'NİN ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

İran devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, "Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran’da uğradığı saldırı sonrası şehit oldu. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti." denildi.

İranlı yetkili, Haniye'nin İran'da öldürülmesinin ülke dışından fırlatılan güdümlü füzeyle gerçekleştirildiğini bildirdi.

HAMAS DOĞRULADI

Hamas hareketi, İsmail Heniyye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hamas, İsmail Heniyye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu

Haniye'nin şehit edilmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklamaHaniye'nin şehit edilmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Hamas lideri Haniye kimdir? Hamas lideri Haniye kimdir?

FİLİSTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberlere göre, Devlet Başkanı Abbas, Haniye'ye yönelik suikastı şiddetle kınadı.

Haniye'nin öldürülmesini korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme olarak nitelendiren Abbas, Filistin halkını da İsrail işgaline karşı direnme ve birlik olmaya davet etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh de Haniye'nin öldürülmesini şiddetle kınadı.

DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPTI

Hamas liderine yönelik suikastı tehlikeli gerilim olarak değerlendiren Şeyh, İsrail'in Filistin halkına karşı saldırılarını topyekün artırdığı bu dönemde birlik ve direniş çağrısı yaptı.

Hamas hareketi ve İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, Haniye'nin, Tahran'daki konutuna İsrail tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldüğü bildirilmişti.

İSRAİL ORDUSU, HENİYYE'YE YÖNELİK SUİKAST HAKKINDA YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI

İsrail ordusu, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen saldırıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
AA muhabirinin telefonla ulaştığı İsrail Ordu Sözcülüğü Birimi yetkilisi, "Heniyye'nin Tahran'da düzenlenen İsrail saldırısında öldürüldüğünü doğruluyor musunuz?" yönündeki soruya, "Bu konuda yorum yapmıyoruz." şeklinde cevap verdi.

 3 OĞLU VE 4 TORUNU ŞEHİT EDİLMİŞTİ

İsrail ordusu, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu.

Saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Heniyye, "çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini" söylemişti.

Heniyye'nin, İsrail ordusunun Ramazan Bayramı'nda düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1024
  • ömer faruk 1 ay önce Şikayet Et
    EY FİLİSTİNLİLER; LİDERİNİZ ŞEHİT EDİLDİKTEN SONRA SİZ NİYE YAŞIYORSUNUZ Kİ.YAŞAMANIZ ŞEHİDE KARŞI ALÇAKLIK OLUR. Madem Reisiniz şehit oldu.Sizde kanınızın son damlasına kadar erkekçe ,yiğitçe savaşın ve şehit olun. CENNET VE REİSİNİZ SİZİ CENNET TE BEKLİYOR..............
    Cevapla
  • Serdar Almanya 1 ay önce Şikayet Et
    İran niye korumadi seni
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kukla devlet İran alçaklaeını paemağı var
    Cevapla
  • memo-se 1 ay önce Şikayet Et
    irana gitmeyecekti, Türrkiye'den dışarı çıkmayacaktı, ALLAH rahmet eylesin.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    dünyayı sarsan gelişme degil .müslüman türkü yani bizi sarstı malesef dünyanın zerre kadar umrunda degil .herkes emin olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Bizim için tarihi bir fırsat
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...