Haniye ile son röportajı yapan gazeteci anlattı: O cümlesi beni çok sarsmıştı

İran'da uğradığı saldırıda şehit olan Hamas lideri İsmail Haniye'nin son röportajında, "Allah’ın izniyle bu savaşı kazanacağız. Bu uğurda canımızı vermeye hazırız." dediği aktarıldı.

GİRİŞ 31.07.2024 09:23 GÜNCELLEME 31.07.2024 16:05
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Filistin İslami Cihat Hareketi Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı hava saldırısında şehit oldu. Hamas lideri Haniye ile 16 Temmuz 2024'te Katar'ın başkenti Doha'da röportaj gerçekleştiren gazeteci yazar Kemal Öztürk, o görüşmeyi anlattı.

BU UĞURDA CANIMIZI VERECEĞİZ

İsmail Haniye'nin 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu öncesinde de İsrail'in Gazze Şeridi'nde katliam gerçekleştirdiği fakat uluslararası kamuoyunun yine sessiz kaldığını belirttiği ifade edildi. Haniye'nin röportajdaki son sözlerinin,  "Allah’ın izniyle bu savaşı kazanacağız. Bu uğurda canımızı vermeye hazırız. Canımızı vereceğiz de..." olduğu kaydedildi.

NTV canlı yayınına konuk olan Öztürk, Haniye ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

16 Temmuz’da Katar’da görüştüm kendisiyle. Aniden gelişti ve beni olağanüstü şartlar içerisinde aniden götürdüler. Ben o zaman biraz şaşırmıştım. Güvenlik önlemlerini çok güçlü bulmadım. İlk dikkatimi çeken, bulunduğu eve girerken bir sokak var, sokağın başında bir polis aracı vardı, onu geçtikten sonra içeride 2-3 güvenlik görevlisi vardı. Girişte cep telefonlarımız alınmıştı. Çok sık görüşme trafiği gerçekleştiriyordu, o esnada kısa bir görüşme yapabildik.

Son cümlesi beni çok sarsmıştı.

7 Ekim hareketiyle ilgili ‘hata mıydı’ diye kendisine sordum. ‘Biz 7 Ekim’den önce de çok innaımızı kaybettik. Binlerce, on binlerce insanımızı şehit verdik. O zaman dünyadan bir ses oldu mu? Kimse bir şey dedi mi? Kimse bize destek çıktı mı? Veya kimse İsrail’e ‘dur’ dedi mi? Kimse demedi. Biz zaten ölüyorduk... Biz zaten her yıl binlerce insanımızı kaybediyorduk... Şimdi yine ölüyoruz, sadece Gazze’de değil, Ramallah’ta, Batı Şeria’da... Oralarda Hamas yok, orada ölenler de mi Hamas yüzünden ölüyor? Son sözü ‘Biz sadece Allah’a güveniyoruz’ oldu. Biraz sitemkardı. Hissettirmese de müslüman ülkelere kırgındı. Vicdan retoriği yapan ülkelere kırgındı. ‘Biz Allah’a güveniyoruz. Allah’ın izniyle bu savaşı kazanacağız. Bu uğurda canımızı vermeye hazırız. Canımızı vereceğiz de.' dedi.

3 çocuğundan 4 torunundan sonra kendisi de Filistin davası için canını feda etmiş oldu.”

EVLATLARI VE TORUNLARI DA ŞEHİT

Şehit İsmail Haniye’nin 3 oğlu ile 4 torunu, 10 Nisan 2024’te Gazze Şeridi’ndeki Şati Mülteci Kampı'nda İsrail bombardımanında hayatını kaybetmişti. Haniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli çocukları ile Muna, Amal, Halid ve Rezzan isimli torunlarının hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılmıştı. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde gerçekleştirilen menfur saldırı sonrası acı haberi alan Haniye’nin vakur duruşu tarihe geçmişti. Haniye’nin Gazze’de 60’tan fazla akrabası şehit edilmişti.


CUMHURBAŞKANLIĞI MERASİMİNE İŞTİRAK İÇİN İRAN’DAYDI

Haniye yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 65
  • Misafir3 1 ay önce Şikayet Et
    1 ölür 1000 doğarız sıkıntı yok Cennette Allah bizleri buluşturur inş
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    demeki İran devlet deyil bir sürü general nükleer mühendisler cumhurbaşkanı hepsi giti intikam nerde it havlar kervan geçer demeki ne mal olduğunuz İsrail iyi bilir
    Cevapla
  • Misafir123 1 ay önce Şikayet Et
    Bal gibi ABD desteği ile İsrail yaptı. İki ülkeden de ses çıkmıyor. İsrail ve ABD yıkılmasınız Allah sizi kahrı perişan etsin inşaallah
    Cevapla
  • Kemal 1 ay önce Şikayet Et
    Iran kesinlikle bu suikadtan sorumludur. Ve israilin gizli is birlikcisidir.... Bunun baska izahi yoktur
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin yiğit adam Allah şehitliğini kabul etsin kınamaktan başka ellerinden bir şey gelmeyen sözde liderlerini de Allah perişan etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe zirveyi bırakmıyor! Süper Lig'de puan durumu
Meteoroloji il il uyardı: Metrekareye tam 100 kg yağmur düşecek