Dans okuluna silahlı saldırı

İngiltere’deki dans okuluna yapılan bıçaklı saldırı yürekleri ağıza getirdi. Saldırı sonrası üzücü haber açıklandı.

Dans okuluna silahlı saldırı
Dans okuluna silahlı saldırı
GİRİŞ 31.07.2024 10:05 GÜNCELLEME 31.07.2024 10:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 İngiltere’nin Merseyside bölgesindeki Southport kentinde bir dans okulunun etkinliğinde düzenlenen bıçaklı saldırıda ölü sayısı 3’e yükseldi.

EN BÜYÜK ÇOCUK 9 YAŞINDAYDI

Merseyside Polisi’nden yapılan açıklamada, “Dün sabah (29 Temmuz Pazartesi) Southport'ta meydana gelen bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan üçüncü bir çocuğun daha hayatını kaybettiğini üzülerek teyit ediyoruz. Dokuz yaşındaki kız çocuğu bu sabah erken saatlerde hastanede hayatını kaybetmiştir. Dün ölen çocukların altı ve yedi yaşlarında kız çocukları olduğunu teyit edebiliriz” denildi.

Hart Caddesi'ndeki binada yaşanan olayın ardından bölgeye giden polis, şüpheliyi saldırıda kullandığı belirtilen bıçakla gözaltına aldı. Görgü tanıkları, yaralıların arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu, olayın Amerikalı şarkıcı Taylor Swift temalı etkinlikte yaşandığını anlatmıştı.

ÇOCUKLARIN DURUMU AĞIR

Bıçaklı saldırıda, 8 çocuğun daha yaralandığı ve bunlardan 5'inin durumunun kritik olduğu aktarılan açıklamada, olay sırasında yaralanan 2 yetişkinin de durumunun kritik olduğu kaydedildi.

'DANS OKULUNA BIÇAKLI SALDIRI'

Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy de saldırıya ilişkin düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, yerel saatle 11.47'de (TSİ 13.47) polise "dans okulunda bıçaklı saldırı olduğu" ihbarının geldiğini kaydetmişti.

Aldıkları bıçak darbeleri nedeniyle 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 6'sı ağır 9 çocuğun yaralandığını açıklayan Kennedy, 2 yetişkinin de ağır yaralı olduğunu, bu kişilerin çocukları korumaya çalışırken yaralandıklarını söylemişti.

ZANLI MERCEK ALTINDA

Kennedy, olayla ilgili 17 yaşındaki erkek zanlının cinayet şüphesiyle gözaltında olduğunu ve sorgusunun sürdüğünü kaydederek, şüphelinin Lancashire bölgesindeki Banks'ten geldiği ancak aslen Galler'in başkenti Cardiff'ten olduğu bilgisini paylaşmıştı.

TERÖR SALDIRISI MI?

Kennedy, kentteki Hart Caddesi'nde bulunan dans okulundaki Amerikalı şarkıcı Taylor Swift konseptli etkinliğe katılan çocukların hedef alındığını ifade ederek, olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini vurgulamıştı.

ÇEVİRİ: Southport'tan korkunç ve derinden şok edici haberler geliyor. Düşüncelerim etkilenen herkesle birlikte. Polise ve acil servis ekiplerine hızlı müdahalelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Durum geliştikçe bilgilendiriliyorum.

BAŞBAKANDAN MESAJ

Saldırının ardından hükümetten tepki açıklamaları gelmişti. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, X hesabından yaptığı açıklamada, Southport'tan gelen haberlerin korkunç ve şok edici olduğunu belirtmişti. Starmer, olay yerine hemen ulaşan polis ve sağlık ekiplerine teşekkür ederek, kendisinin sık sık gelişmeler konusunda bilgilendirildiğini kaydetmişti.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper, X'ten yaptığı paylaşımda, bölgedeki güvenlik güçleriyle temasta olduğunu ve çalışmalara tam destek verdiğini ifade etmişti.

 

KAYNAK: DHA, AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Milas 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın tokadı bu Filistin çocukları sizin ve ABD nin gönderdiği silahlar ve bombalarla can verirken Allah sizin kalbini zede o acıları düşürüyor. Tabi ki bu masum çocukların ölmesi canice İngiltere'nin ve ABD nin yöneticilerin suçu ve günahını hiç bir masum çocuk çekmemeli.
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Zanli idam edilmeli cocuklari hedef alan insan deyildir tüm çocuk katilleri idam edilmelidir
    Cevapla
  • beterol 1 ay önce Şikayet Et
    terörist ingilizler
    Cevapla
  • Envers 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük ihtimalle aşırı hiristiyani terordur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ı ABD'de karşılayan ekipte sürpriz isim
Hafriyat kamyonu 7 aracı biçti! Ortalık savaş alanına döndü