İsrail, ülke genelinde tüm sivil uçuşları durdurdu

İsrail Havacılık Otoritesi, İsrail'e gelen ve İsrail'den kalkan uçuşların iptal edildiğini duyurdu. İsrailli bakan Gallant'tan ise "tüm olasılıklara hazırız" açıklaması geldi.

GİRİŞ 31.07.2024 12:27 GÜNCELLEME 31.07.2024 16:58
Bu Habere 268 Yorum Yapılmış

İsrail Havacılık Otoritesi, İsrail'e gelen ve İsrail'den kalkan uçuşların bu gece yarısına kadar ve durum yeniden değerlendirilinceye kadar iptal edildiğini duyurdu.

Haniye suikastinin ardından bölgede gerilim yükseliyor. Tüm dünyadan suikastle ilgili açıklamalar gelirken İsrail sivil uçuşları durdurma kararı aldı.

Ülkede Haniye'ye düzenlenen suikaste yanıt olarak misilleme yapılmasından endişe ediliyor.

Cumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde bölgesel güç İranCumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde bölgesel güç İran

İsmail Haniye'nin şehit edilmeden 1 saat önceki son konuşması! İsmail Haniye'nin şehit edilmeden 1 saat önceki son konuşması!

SUİKASTTEN SONRAKİ İLK SAVAŞ AÇIKLAMASI

Savunma Bakanı Yoav Gallant, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in savaş istemediğini ancak "her türlü olasılığa hazırlıklı olduğunu" söyledi.

Ofisinden yayınlanan açıklamada, Gallant'ın İsrail'in Arrow hava savunma sistemini kullanan birliklerle görüştüğü ve onlara şunları söylediği belirtiliyor:

"TÜM OLASILIKLARA HAZIR OLUN"

"Bu gece Beyrut'taki operasyon kesin ve profesyoneldi. Savaş istemiyoruz, ancak tüm olasılıklara hazırlanıyoruz. Bu nedenle, biz daha üst düzeylerde işimizi yaparken, siz de buna göre hazırlanmalısınız." 

İsrail, Hizbullah'ın askeri lideri Fuad Şükr'ün öldürüldüğü Beyrut saldırısını üstlendi ancak Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikasti üstlenmedi.

İSRAİL'DE GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANACAK

CNN'e konuşan bir İsrailli yetkili ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bugün ilerleyen saatlerde Tel Aviv'de güvenlik değerlendirmesi yapacağını söyledi. 

Yetkili, değerlendirmenin ardından güvenlik kabinesinin toplanacağını söyledi. 

HANİYE SUİKASTİ

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

İran'da 3 günlük ulusal yas ilan edildiİran'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi

İsrailli bakanlar Haniye'nin suikastini kutladıİsrailli bakanlar Haniye'nin suikastini kutladı

Haniye suikastine dünyadan tepkiler: Pişman edeceğiz, intikamını almak bize düşüyorHaniye suikastine dünyadan tepkiler: Pişman edeceğiz, intikamını almak bize düşüyor

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 268
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Korkak aşağılıklar. ABD olmasa
    Cevapla
  • Türkiyem 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye artık ciddi kararlar alması gerek yoksa bu itler birgün Türkiye'de saldıracak tüm İsrail vatandaşları derhal sınır dışı edilmeli itler adım adım Türkiye ye saldırmak için gerekeni yapıyor millet olarak da devlet olarak da artık görmemiz gerek artık bu itler durdurulmalı
    Cevapla
  • Murat76 1 ay önce Şikayet Et
    Tabi savaş istemezler yakıp yıkacak tek taraflı katliam yapacaklar bunun adı zaten savaş değil, terörizm, soykırım. Savaş iki devlet arasında yapılır ve en azından kuralları vardır uyulursa tabi. Ortada işgalci, katil terör örgütü israil var. Allah kahretsin onları.
    Cevapla
  • Reşo 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist kuduz köpekler bunlar sizin son çırpınışlarınız lanetli kavim
    Cevapla
  • İnsan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu siyonist itrail terör devletine ve itrail aktarmalı uçuşlara tüm hava sahamızı acilen kapatmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran nasıl bulundu! Son durum ne olacak: İşte köyde cenaze hazırlığı....
AK Parti'den Narin Güran açıklaması! İletişim Başkanlığı: Erdoğan yakından takip ediyor