İran Genel Başsavcısı, Haniye suikastının tüm yönleriyle incelenmesi talimatı verdi

İran Genel Başsavcısı Muhammed Muvahhidi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının tüm yönleriyle incelenmesi, "olası ihmal veya hatalarla ilgili" yasal işlem yapılması konusunda Tahran Başsavcılığına talimat verdi.

GİRİŞ 31.07.2024 18:09 GÜNCELLEME 31.07.2024 18:56
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansında (ISNA), Muvahhidi'nin söz konusu talimatı yayımlandı.

Haniye'nin vefatı nedeniyle Filistin halkı ve Hamas'a başsağlığı dileğinde bulunan Muvahhidi, uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıyı kınadığını vurguladı.

Tahran Savcılığının özel bir soruşturma birimi görevlendirmesi, ordu ve güvenlik güçlerinin işbirliğiyle gecikmeden olayı çeşitli yönleriyle soruşturması talimatı veren Muvahhidi, şunları kaydetti:

"Her türlü ihmal veya olası kusurun araştırılması, faillerinin yakalanması, yargılanması ve cezalandırılması için tüm yurt içi ve yurt dışı imkanlar kullanılmalıdır."

HANİYE'NİN İRAN'DA SUİKASTA UĞRAMASI

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Dikkatlerden kaçan ayrıntı: Hizbullah lideri Nasrallah neden İran’daki törene katılmadı?Dikkatlerden kaçan ayrıntı: Hizbullah lideri Nasrallah neden İran’daki törene katılmadı?

Şehit olan Hamas liderinin son sözleri!'Büyük bir adamın yerini başka bir büyük adam alır'Şehit olan Hamas liderinin son sözleri!'Büyük bir adamın yerini başka bir büyük adam alır'

Cumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde büyük güç İranCumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamadı! Sözde büyük güç İran

İsmail Haniye'nin şehit edilmeden 1 saat önceki son konuşması! İsmail Haniye'nin şehit edilmeden 1 saat önceki son konuşması!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik 'Bölgesel savaş için tetiğe basıldı' dedi...AK Parti sözcüsü Ömer Çelik "Bölgesel savaş için tetiğe basıldı" dedi...

Haniye'ye yapılan saldırıda istihbarat detayı! İran Hamas liderini korumadı mı?Haniye'ye yapılan saldırıda istihbarat detayı! İran Hamas liderini korumadı mı?

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 177
  • zulüm 1 ay önce Şikayet Et
    rezil oldu
    Cevapla
  • Cem 1 ay önce Şikayet Et
    Sıra geldi İran’ının tiyatrolarına..İsrail ve abd ile nerelere füze atacaklarını belirliyorlardır mesela..
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Bu suikastta iranın parmağı vardır.
    Cevapla
  • Serra 1 ay önce Şikayet Et
    İran kimin tasmasini taşıyor belli diil...ama şu kesin ki Filistin davasına ihanet ettiniz !
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu olayın üstünün kapatılacağını ve mağarada aslanlarla yaşayan imama havalesi anlamına gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte İsrail'in asıl amacı: 'Vahşet çok net' sözleriyle açıkladı!
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler! Akşener harekete geçti