Netanyahu ve Gallant, Haniye'nin suikasta uğradığı gece neredeydi? Dikkat çeken detay

İran'ın başkenti Tahran'da Heniyye'ye düzenlenen suikasta ilişkin İsrail sessizliğini korurken Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın geceyi Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde geçirdiği bildirildi.

GİRİŞ 31.07.2024 19:20 GÜNCELLEME 31.07.2024 19:21
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Netanyahu ve Gallant, Tahran'da Heniyye'ye suikastın düzenlendiği geceyi başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde geçirdi.

Yediot Ahranot'un haberine göre ise Başbakan ve Savunma Bakanı geceyi bu komplekste geçirirken diğer bakanların yaşananlardan haberi olmadı.

Netanyahu'nun dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın liderlik kadrosundan Fuad Şükür'e düzenlenen suikastın ardından güvenlik istişaresi yapmak üzere Savunma Bakanlığına gittiği bildirilmişti.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisinin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya 30 Temmuz'da hava saldırısı düzenlemiş, 2 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu, söz konusu saldırıda Hizbullah'ın komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuş, Hizbullah ise bu haberi doğrulamamıştı.

HANİYE'NİN İRAN'DA SUİKASTA UĞRAMASI 

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

İran Genel Başsavcısı, Haniye suikastının tüm yönleriyle incelenmesi talimatı verdiİran Genel Başsavcısı, Haniye suikastının tüm yönleriyle incelenmesi talimatı verdi

Başkan Erdoğan'ın şehit olan Haniye ile yaptığı konuşma hafızalara böyle yer etmişti!Başkan Erdoğan'ın şehit olan Haniye ile yaptığı konuşma hafızalara böyle yer etmişti!

Şehit olan Hamas liderinin son sözleri!'Büyük bir adamın yerini başka bir büyük adam alır'Şehit olan Hamas liderinin son sözleri!'Büyük bir adamın yerini başka bir büyük adam alır'

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 51
  • Hamidi 1 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz toplansaniz 1 Haniyye etmezsiniz , korkak psikopat sapiklar!
    Cevapla
  • remzi 1 ay önce Şikayet Et
    netanyahu ve gallant ortadan kaldırılmalı
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    korkunun ölüme faydası yok sıra size geliyor katil sürüleri
    Cevapla
  • Kurban 1 ay önce Şikayet Et
    Eeee insanlık Allah cc den yüz çevirirse, Allah cc de insanlara böyle şeytanları musallat eder, etme bulma dünyası. Kendi kendimize ediyoruz..
    Cevapla
  • eciz 1 ay önce Şikayet Et
    Bu dingillere de suikast düzenlenmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika Akkuyu açıklaması: 'Sorun tamamen çözüldü'
İsrail tam olarak ne yapmaya çalışıyor? Savaş 3 ülkeye yayılabilir