Hizbullah açıkladı: Fuad Şükür'ün cansız bedenine ulaşıldı!

Reuters'de yer alan habere göre, İsrail'in dün akşam saatlerinde düzenlediği Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik hava saldırısında hedef aldığı üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükrü'nün cansız bedeninin bulunduğu bildirildi.

Hizbullah açıkladı: Fuad Şükür'ün cansız bedenine ulaşıldı!
Hizbullah açıkladı: Fuad Şükür'ün cansız bedenine ulaşıldı!
GİRİŞ 31.07.2024 19:14 GÜNCELLEME 31.07.2024 20:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İsrail'in, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir binaya düzenlediği saldırının ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Lübnanlı güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlerde, çalışmalar sırasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr'un cansız bedenine ulaşıldığı iddia edildi.

İsrail, dün düzenlediği saldırıda Fuad Shukr'u hedef aldığını aktarmış, Hizbullah kaynaklarından yapılan açıklamada ise Fuad Shukr’un enkaz altında olduğu iddia edilmişti. Shukr’un hayatını kaybedip kaybetmediği ise netlik kazanmamıştı. Saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 83 kişi de yaralanmıştı.

HİZBULLAH, FUAD ŞÜKÜR'ÜN İSRAİL SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, "Seyid Muhsin" kod adlı Şükür'ün, İsrail'in saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.

Hizbullah daha önce yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin hava saldırısı sırasında Şükür'ün binada bulunduğunu ancak enkaz altında olduğu ve kendisine ulaşılamadığını bildirmişti.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANI BİLGİLENDİRDİ!

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun dün Beyrut'taki Dahiye bölgesinde bir binaya düzenlediği hava saldırısındaki kayıplarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in hava saldırısı sonucu, 3 kadın ve 2 çocuk olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada yaralı sayısını da 80 olduğunu duyurmuştu.

İSRAİL DÜN DUYURMUŞTU

İsrail ordusu, dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şükür’ü şehit ettiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, saldırının savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şehir edilen komutanın Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın “sağ kolu” olduğunu iddia etti.

Ancak Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada, Şükür'ün hedef alınan binada olduğu, enkaz altında arama ve kurtarma çalışmaların devam ettiğini belirterek, şehadetini doğrulamamıştı.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Hizbuşşeytan diyen klavye mücahitlerinin İsrail'e karşı bir hizbullahligini göremedik maalesef.
    Cevapla
  • Hamidi 1 ay önce Şikayet Et
    Kim bu hain münafik işbirlikçiler,bunlari bulup işlerini bitirin ,acil acil acil !!!!
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Yüzlerinde asla nur yok, tam tersi zulmet var, Hz. Ebu bekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman'a lanet eden melunlarda hiç nur olur mu?
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 ay önce Şikayet Et
    Ümmet birbirini yiyor. İran'la İsrail'e dur diyecek bir yiğit çıkmadı 2 milyarlık İslam aleminden
    Cevapla
  • İslam 1 ay önce Şikayet Et
    Ehli Sünnet'in bayramıdır. Elhamdülillah, ellerine sağlık İsrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail şaşkına döndü, tüm sınırları kapattılar! Hamas'tan da son dakika açıklaması geldi..
Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...