Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlediği suikastın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, İsrail ve İran'ın bölgede danışıklı dövüş yürüttüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

GİRİŞ 01.08.2024 00:11 GÜNCELLEME 01.08.2024 00:22
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Filistin, Gazze Şeridi, Lübnan, Yemen, Irak ve Suriye'ye yönelik saldırılarını durmaksızın sürdüren İsrail tüm dünyanın gözleri önünde bir suikasta daha imza attı.

Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

İSRAİL 2 GÜNDE 2 SUİKAST GERÇEKLEŞTİRDİ

İsrail, İran'ın başkenti Tahran'da, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere davetli olarak İran'a gelen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye suikast düzenleyerek öldürdü.

Daha iki gün önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuat Şükrü'yü öne sürerek sivillerin bulunduğu yerleşim yerine düzenlenen saldırı konuşulurken, İsrail üç günde ikinci kez hiçbir uluslararası hukuku gözetmeden terör eylemleri gerçekleştirdi.

Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

İRAN'IN FÜZEYLE VURULDU DEDİĞİ BİNADA HASAR OLUŞMADIĞI GÖRÜLDÜ

İsmail Haniyye'nin şehit olduğu suikastla ilgili ise çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Haniye'nin ağırlandığı İran Cumhurbaşkanlığı’na ait kompleksin içerisindeki misafirhanenin saldırı sonrası çekilen görüntülerinde misafirhane binasında sadece Haniye'nin bulunduğu katın vurulduğu ve binanın diğer kısımlarında hasar olmadığı görüldü.

Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

Haniye'nin şehit edildiği suikastın ardından İran'dan yapılan resmi olmayan açıklamalarda suikastın bir füze saldırısıyla gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Güvenlik uzmanları, füze veya uçaktan atılan bir bombanın bu denli nokta atışı olmayacağı ve binanın büyük bir kısmının zarar göreceği yönünde görüşler bildirdi.

Öte yandan bu derece nokta atışı bir saldırının içeriden istihbarat sağlanmadan gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.

Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

İRANLI GAZETECİ HAMANEY DETAYINA DİKKAT ÇEKTİ

Bir dönem İran'da yaşayan gazeteci Ramazan Bursa, dünya gündeminde bomba etkisi oluşturan suikastla ilgili kafa karıştıran bilgiler verdi.  Bursa, "Haniyye’nin devrim muhafızlarına ait lojmanı ile Dini Lider Hameney'in ofisi arasında çok mesafe yoktu. Onu vuran Hamaney’i de vurabilir" dedi.

İSRAİL'İN, HAMANEY'İ VURABİLECEĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bursa'nın açıklamalarının gölgesinde yıllardır komplo teorisinden ileriye gidemeyen "İsrail ve İran danışıklı dövüş" stratejisi yürüttüğüne dair iddiaları Haniye suikastıyla bir kez daha alevlenerek sosyal medyada gündem oldu.

Haniye suikastının görüntüleri ortaya çıktı! Suikastta İran parmağı? İsrail Hamaney'i...

Bursa'nın aktardığı perspektiften yola çıkılarak insanların kafasında şu soru canlanmaya başladı, "İsrail Hamaney'i niye vurmuyor?" 

Tüm detaylar, uzun yıllardır süre gelen tartışmalara kanıt olarak ele alınamayacak olsa da söz konusu iddialar herkes tarafından daha da sesli tartışılmasına sebebiyet verdi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • Bilal 1 ay önce Şikayet Et
    İsmail Heniye' nin şehit edilmesinde israil ve İran bağlantılı gözüküyor, bu şia alçakları Hz. Ömer' e, Hz. Ebubekir'in kızı Ayşe validemize düşmanlar, kısacası efendimizin dostlarina dost olan seven bizlerimi sevecek.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    İRAN Molla Rejiminin vekil güçleri İran ABD İsrail görünüşte çatışıyor gibi görünür Gerçekte öyle değil..Irakta Suriyede Yemende SÜNNİ MÜSLÜMANLARI KATLETTİ.Filistinliler SÜNNİDİR.FİLİSTİN için İsraille savaşmaz.Savaşır gibi görünür.Gerçekleri görelimYardımeder gibi görünür.Filistine Türkiye Mısır SuudiArbistan birleşip yardımetmeli.Irak Suriye ve Lübnanı İsrail adına bekliyorlar.İsrai
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    İran ABD İsrail görünüşte ..Gerçekte öyle değil.çatışıyor gibi görünür.Irakta Suriyede Yemende SÜNNİ MÜSLÜMANLARI KATLETTİ.Filistinliler SÜNNİDİR.FİLİSTİN için İsraille savaşmaz.Savaşır gibi görünür.Gerçekleri görelimYardımeder gibi görünür.Filistine Türkiye Mısır SuudiArbistan birleşip yardımetmeli.Irak Suriye ve Lübnanı İsrail adına bekliyorlar.İsrail güce ve nüfusa sahip oldukları an
    Cevapla
  • yemin 1 ay önce Şikayet Et
    her pisligin sebebi israil,her vahşetin sebebi israil....Dunya bu kadarmi paraya tapar olduki kimse dur demiyor
    Cevapla
  • Nikotin 1 ay önce Şikayet Et
    Neden bu saldırı yı İran destekli hizbullahın hamasi bitirmek için yaptığını kimse düşünmüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Bizim için tarihi bir fırsat
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?