Şehit Haniye ile ilgili tüyleri diken diken eden hakikat! Okuduğu o sure...

İran’da şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye’nin cemaate imamlık ettiği bir namazında okuduğu ayet-i kerime ile ilgili dikkat çeken tevafuklar yaşanıyor.

GİRİŞ 01.08.2024 16:17 GÜNCELLEME 01.08.2024 17:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ayasofya-i Kebir Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Haniyye’nin namazda tilavet ettiği Haşr Suresi 12-13’üncü ayetlerin nüzul sebebine dikkat çekti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hicretten sonra Yahudi kabilelerle imzaladığı Medine Sözleşmesi’ni hatırlatan Bünyamin Topçuoğlu Hoca, mukaveleye uymayan Beni Nadir’in (Nadiroğulları) Medine’ye saldıran müşrik ordusuna yardım ettiği ihanete vurgu yaptı. Yahudilerin sözünden dönerek Müslümanlara karşı müşriklerin yanında yer almasının yanı sıra Hz. Muhammed’e suikast girişiminde bulundukları kaydedildi. Topçuoğlu, bu sebeple Müslümanlarla Yahudilerin savaştığı bilgisine işaret etti.

İHANET, SUİKAST, SAVAŞ...

Filistin’deki zulüm, siyonist İsrail’in Müslümanlara saldırması ve alçak suikast girişimleri; İslam dünyasının geçmişte ve günümüzde yaşadığı hadiselerin benzerlik yönüyle öne çıkıyor.

Bünyamin Topçuoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Tüyleri diken diken eden bir hakikatle karşılaştım. Sizlerle paylaşmak isterim.

İsmail Haniyye namaz kıldırıyor. Orada okuduğu ayetlerin olduğu Sûrenin iniş nedeni, Nadiroğulları yahudilerinin sözleşmelerinden dönerek müslümanlar aleyhinde Medine'ye saldıran müşrik ordusuna yardım etmeleri ve bununla da kalmayıp Hz. Peygamber'e suikast düzenlemeleri yüzünden müslümanlarla yaptıkları savaştır.

“Bakmaz mısın şu münafıklık yapanlara! Onlar Ehl-i kitaptan küfür içindeki dostlarına: “Eğer siz yurdunuzdan sürülürseniz biz de mutlaka sizinle beraber çıkarız. Sizin aleyhinizde hiç kimseye itaat etmez, sözünü dinlemeyiz. Size savaş açılırsa elbette yardımınıza koşarız” diyorlar. Allah şâhittir ki, o münafıklar kesinlikle yalancıdırlar.

Oysa onlar yurtlarından sürülecek olsa, kesinlikle onlarla beraber çıkmazlar. Onlara savaş açılsa asla yardımlarına koşmazlar. Yardım etmeye kalksalar bile arkalarını dönüp kaçarlar. Sonra kendileri de kimseden yardım göremezler.”

Haşr sûresi 12-13.ayetler

Ve bu ayetleri tilâvet eden İsmail Haniye bir Suikast sonucu şehit oldu.”

Medine Sözleşmesi, İslam’ın ilk yıllarında Medine’de yapılan tarihi bir anlaşmaydı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından 622 yılında imzalanan bu mukavele, Medine’de 3 Yahudi kabilesi de dahil çeşitli kabileler ve Müslüman topluluklar arasında barış ve güvenliği sağlama gayesiyle oluşturulmuştu.

Beni Nadir kabilesi, 625 yılında sözleşmeye aykırı hareketlerde bulundu. Hicaz bölgesindeki bu kabile, Mekke müşrikleriyle iş birliği yaparak Müslümanlara komplo kurdu. Bu ihanet, Medine'nin güvenliğini tehdit etti ve Beni Nadir’in Medine’den sürülmesiyle neticelendi.

Beni Nadir kabilesinin ihanetinin ardından bu kabileye karşı askeri harekat başlatıldı. 625 yılında gerçekleşen savaşta Müslümanlar, Beni Nadir’in müşrik ordusuyla oluşturduğu koalisyona karşı başarılı şekilde savunma yaptı. Savaş, Beni Nadir Yahudilerinin Mekke’den Medine’ye dönmeye cesaret edemeyecekleri şekilde ağır bir yenilgiye uğramalarıyla sonuçlandı. Bölgedeki Müslümanların güvenliği sağlandı. Bu olay, Hz. Muhammed öncülüğündeki İslam toplumunun dış tehditlere karşı dayanıklılığını ve stratejik zekasını gösterdi.


İşte İsmail Haniye'nin namazda okuduğu o sure:

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 26
  • Merinel 1 ay önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun Tabi ki cennetin en yüksek makamını da Allah dolduracak Ne mutlu İslam uğrunda şehit olan herkese Yaşarken bir amaç bir dava hedefimiz olmalı İslam adına
    Cevapla
  • Burhan 1 ay önce Şikayet Et
    Allah siyonist ve yandaşlarını hemen kahretsin. Kendi kanlarında boğsun
    Cevapla
  • Koparan 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Rahmed eylesin. Gercek Islam Savaşçısı. Bu siyonist zulmü ders Olsun'ki, Kimi beslediklerimizi bilelim. Allah ; Dunya Liderini ve Takip edecek olan Sancak tasiyicilari seytana benzeyen vampir mahlukatlardan korusun.
    Cevapla
  • MASK 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ayetlerin bu savaşla ne alakası var anlayamadım haa ümit kaynar rumuzlu yorumcunun yorumu bencede doğru olabilir aslında bir şekilde İslam ülkelerininde İran'ın başka versiyonuda
    Cevapla
  • Sea 1 ay önce Şikayet Et
    Son yahudilerin medineden çıkarılışını Haşr suresinde detaylı olarak anlatıyor. Her akşam namazında son ayetleri okunuyor. Fakat bkaç müslüman bunu biliyor ve bu ayetlerle aksiyon alıyor. Halimiz içler acısı cennet hayalleriyle şeytan içimizden geçiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pentagon duyurdu! ABD'den son dakika Orta Doğu kararı
2024 yılının en iyileri tek tek incelendi! Sedan otomobiller arasında listeye girdiler...