ABD'den Türkiye'ye teşekkür

MİT’in yönettiği takas operasyonuyla ilgili olarak ABD Başkanı Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’ye teşekkür etti.

ABD'den Türkiye'ye teşekkür
ABD'den Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 01.08.2024 18:52 GÜNCELLEME 01.08.2024 19:41
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Biden ile Dışişleri Bakanı Blinken, MİT'in yönettiği ve Ankara'da gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin yazılı birer açıklama yaptı.

Biden, açıklamasında, 3 Amerikan vatandaşı ile bir Yeşil Kart sahibi toplam 4 kişinin "Rusya'da haksızca tutuldukları cezaevinden" evlerine döneceklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İsimleri Paul Whelan, Evan Gershkovich, Alsu Kurmasheva ve Vladimir Kara-Murza olan kişilerin serbest kalacak olmasından dolayı emeği geçen ülkelere ayrıca teşekkür eden Biden, "Bu zor ve kompleks müzakereler boyunca bu sonuca ulaşmak için Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefiklerimize müteşekkirim." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken da "Bu anlaşmayı mümkün kılan bir grup müttefikimiz Almanya, Polonya, Norveç ve Slovenya'ya müteşekkiriz. Türk hükümetine de bu kişilerin ABD ve Almanya'ya güvenli şekilde dönüşü için yer sağladığı ayrıca teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, MİT'in kontrolünde gerçekleştirilen takasa ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu anlaşmayı mümkün kılan Türkiye'ye derin müteşekkiriz" dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 64
  • DATÇALI 1 ay önce Şikayet Et
    Biz TEŞEKKÜR ETMİYORUZ ALLAH en kısa sürede ABD yi TELEF ETSİN.
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Gorun kimin kiminle isbirlik icinde oldugunu zionist seytanlar tesekkur ediyorlar ekmeklerine yag surmus bizimkiler ne iki yuzluluk satilmis
    Cevapla
  • Ersoy 1 ay önce Şikayet Et
    Bu aşağılık coniler tüm insanlığı rahatsız ediyor,
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Siz bizimle kötü olmadıkça , adam gibi durdukça , biz kimseyle kötü olmayız . Amerika ile bir sorunumuz yok , Yaptıkları , ettikleri fena işler ile ilgili sorunlarımız var . Sorun bizde değil , Sizdedir !
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın haydut abd den teşekkür aldık.ben olsam bu alçak katillere yagmulu havada bile su vermem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in bombaladığı Lübnan alev topuna döndü!
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?