Haniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'da artan gerilimden dolayı "çok endişeli" olduğunu söyledi. Biden, Hamas'ın siyasi lideri Haniye'nin ölümünün ise, olası ateşkesi etkileyebileceğini belirtti.

GİRİŞ 02.08.2024 11:41 GÜNCELLEME 02.08.2024 11:48
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Biden, Netanyahu'ya "ABD'nin, İsrail'in tehditlere karşı savunmasını desteklemeye ve yeni Amerikan askeri konuşlandırmalar yapmaya hazır olduğunu" söylediğini aktardı.

Savaş gemilerinden oluşan USS Theodore Roosevelt uçak gemisi grubu son haftalarda Umman Körfezi'nde; USS Wasp amfibi saldırı gemisi ve diğer birkaç donanma gemisi de Akdeniz'de faaliyet gösteriyor. Bu iki donanma grubu, ABD'den emir gelmesi halinde İsrail'i korumaya gidebilir.

"ARTAN GERİLİMDEN ENŞİLEYİZ"

Orta Doğu'da artan gerilimden dolayı "çok endişeli" olduğunu söyleyen ABD Başkanı Biden, "Bu konuda çok endişeliyiz. Başbakan Netanyahu ile doğrudan bir görüşmem oldu. Ateşkes için temel oluşturulmuştu. Hem O (Netanyahu) hem de Onlar (Hamas) bu temel üzerinde hareket etmeli." dedi.

Biden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının ateşkes şansını etkileyip etkilemediği sorusunu ise, "Yardımcı olmadı." diye cevapladı.

HANİYE SUİKASTİ

Hamas'ın siyasi lideri Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi resmi olarak suikasti üstlenmedi. Fakat İsrail, kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 116
  • UYANDİRMAYİN 1 ay önce Şikayet Et
    Rus İran Çin Türkiye +Savaşa hayir tüm ülkeler (ABD İNGİLİZ FRANSA +ALMANYA) Kaydeye devlet olarak görmüyor vallahi uzaktayiz bize bişi olmaz demeyin halk asker tümü saldiriya gecer sinir minir kalmaz haberleri olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yalancı katil siyonistler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hoṣt siyonist iti katil abd
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Natanyahu ve işbirlikçileri kahr eylesin
    Cevapla
  • Nedim 1 ay önce Şikayet Et
    Senin çok iyi bilgin vardı ABD den izin aldın ondan sonra İsrail bunu yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın zirvesindeki 20 takım! Listede tek Türk takımı var...
En fazla askere sahip Müslüman ülke açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?