Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail çıldırdı! Türkiye'den küstah açıklamaya jet cevap

Haniye suikasti sebebiyle ilan edilen milli yas kapsamında Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde bayraklar yarıya indirildi. Bu duruma sinirlenen İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

GİRİŞ 02.08.2024 12:00 GÜNCELLEME 02.08.2024 18:24
Bu Habere 640 Yorum Yapılmış
 
 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi resmi olarak suikasti üstlenmedi. Fakat İsrail, kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

Haniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklamaHaniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklama

Türkiye, Haniye suikasti sonrası sert açıklamalar yaparken, 1 günlük de milli yas ilan etmişti. Bu kapsamda; İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde dalgalanan Türk bayrağı, Haniye suikasti sonrası ilan edilen milli yas sebebiyle yarıya indirildi.

Türkiye ile İsrail, normalleşme adımları kapsamında karşılıklı olarak yıllar sonra büyükelçi atamaları yapmıştı. 7 Ekim 2023'ten sonra, iki ülke arasındaki gerilim, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliamlar sebebiyle yeniden artmıştı.

İSRAİL'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Tel Aviv'deki Türk elçiliğinde Haniye için bayrakların yarıya indirilmesi nedeniyle Türk büyükelçi yardımcısının "şiddetli" kınama için Bakanlığa çağırıldığını söyledi.

Katz, "İsrail, 7 Ekim'de tecavüz ve cinayet eylemlerini gerçekleştiren Hamas terör örgütünün elebaşı olan İsmail Haniye gibi bir katilin matemine katılım gösterilmesini kabul etmeyecektir. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve vahşet eylemlerini destekleyen Efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutmalıdırlar." dedi.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de bayrakları yarıya indirmeyi "Utanç verici" olarak nitelendirerek, "Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği temsilcilerini, bayrağı tamamen indirip ülkelerine dönmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DEN CEVAP

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı'nın yaptığı sosyal medya paylaşımına, "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız." şeklinde karşılık verdi.

HULUSİ AKAR'DAN SERT CEVAP

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına çok sert tepki gösterdi.

Bakan Akar X hesabından yaptığı açıklamada "Vampirleşmiş Siyonaziler insani hiçbir duyguya tahammül edemiyorlar. Büyükelçiliğimizin çalışanlarına istikamet bildirmek insanlık vicdanında küçülmüş bir Dışişleri bakanının haddine değildir. Küstahça Cumhurbaşkanımıza dil uzatan bebek katili Netanyahu çetesi; bilinen en az 40 bin kişinin hayatına mal olan soykırımla tüm dünyayı ateşe atarken, bizler hiçbir oldubittiye izin vermedik, vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 640
  • A.a 1 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım daha niye büyük elcimiz orada duruyor bu zamana kadar zaten çekilmeli onlarinkide kovulmaliydi Türkiye den Müslümanım diyerek geçinen Türkiye yede bu yakışır boykotu da ülke genelinde ve devlete ait heryerde daha kapsamlı olmalı birey olarak biz boykot yapıyoruz ama bu yeterli değil
    Cevapla
  • Adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş Maksat insanların gazını almak Türkiye hükümeti milletinin öfkesini yatıştırmak ve yerini sağlamlaştırmak için bu tür eylem ve söylemleri yapar Karşı aynı sertlikte cevap verir ötesi yok Hiç bir islam ülkesi hükümeti islamı temsil etmediği gibi müslüman lık ve insanlık diyede bir dertleri olmadı olmayacakta Dünya küreselleşmiş tek devlettir onuda yahudiler yönetiyor
    Cevapla
  • Mehmet Önder 1 ay önce Şikayet Et
    Proje devleti sonun yakın
    Cevapla
  • Ercan 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin ve diğer Türk devletlerinln bir an önce israili devlet olarak tanımaktan vazgeçmeleri gerekir. israil devleti ve askerleri değil sürekli olarak israil militanları olarak heryerde her kesimde bu terimler kullanılmalıdır
    Cevapla
  • Rahmi savas 1 ay önce Şikayet Et
    Israil degilde itrail olacak
    Cevapla
  • Foşalı 1 ay önce Şikayet Et
    Kılıç kınından çıkmadıkça kâfir topluluklar dağılmaz .Siyonistler sonunuz geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet ve iş birliği: Orta Doğu'da yeni denklem!
FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon!