Şimon Peres'i uğurlayan Mahmud Abbas, Haniye'nin cenazesine katılmadı

2016 yılında ölen Şimon Peres'in cenazesine katılan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin ne İran'da ne de Katar'da düzenlenen cenaze törenlerine katılmadı. Abbas, Doha'daki merasime yardımcısını gönderdi.

GİRİŞ 02.08.2024 19:48 GÜNCELLEME 03.08.2024 08:42
Bu Habere 504 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi resmi olarak suikasti üstlenmedi. Fakat İsrail, kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

KATAR'DA DEFNEDİLDİ

Haniye için ilk tören, başkent Tahran'da yapılmış, cenaze namazını İran dini lideri Hamaney kıldırmıştı. Haniye'nin naaşı daha sonra Katar'ın başkenti Doha'ya gönderilmişti.

Hamas'ın şehit siyasi lideri için ikinci tören Doha'daki İmam Abd al-Wahhab Camii'nde yapıldı. Cenaze namazının ardından Haniye'nin naaşı, Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Haniye için Tahran'da cenaze töreni: Defin Katar'da olacakHaniye için Tahran'da cenaze töreni: Defin Katar'da olacak

Şehit İsmail Haniye'ye veda! Cenazeye Türkiye'den üst düzey katılım...Şehit İsmail Haniye defnedildi: Cenazeye Türkiye'den üst düzey katılım

TÜRKİYE'DEN ÜST DÜZEY KATILIM

Haniye için Doha'da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ve bazı milletvekilleri katıldı.

Bu isimlere Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava (HÜDAPAR) Partisi lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan eşlik etti.

Merasime, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani de bizzat katıldı.

ABBAS CENAZEYE KATILMADI

El Fetih Hareketi'nin lideri, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı olan Mahmud Abbas ise, Haniye için düzenlenen ne İran'daki ne de Katar'daki cenaze törenlerine gitmedi.

Törene El Fetih cephesinden, Devlet Başkan Yardımcısı Mahmoud Al-Aloul liderliğinde bir heyet katıldı.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Ürdün'den de üst düzey yetkililer, Haniye'nin cenazesinde yer almadı.

Aynı Abbas, 2016 yılında ölen Şimon Peres'in cenaze törenine katılmış, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'yla görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Abbas'ı Meclis'e davet ettik gelmedi, Türkiye'den özür dilemeliCumhurbaşkanı Erdoğan: Abbas'ı Meclis'e davet ettik gelmedi, Türkiye'den özür dilemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mahmud Abbas'ı davet ettik, olumlu yanıt veremediCumhurbaşkanı Erdoğan: Mahmud Abbas'ı davet ettik, olumlu yanıt veremedi

Son dakika: Suikast sonrası Türkiye'ye geliyor! Tarih verildi...Son dakika: Suikast sonrası Türkiye'ye geliyor! Tarih verildi...

Bakan Fidan, Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye gelişi hakkında konuştu!Bakan Fidan, Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye gelişi hakkında konuştu!

TBMM'DE KONUŞACAK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşma yapacak.

İsrail Başkanı Netanyahu'nun, ABD Kongresi'nde konuşma yapması ve ayakta alkışlanması sonrası Ankara harekete geçmiş, Abbas'a "Gel TBMM'de konuş." teklifinde bulunmuştu. Ancak Filistin lideri, bu teklifi kabul etmemişti. O günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'ın Türkiye'nin davetine icabet etmediğini ve bu nedenle özür dilemesi gerektiğini belirtmişti. Erdoğan'ın meseleyi kamuoyuyla paylaşmasının ardından Abbas, Türkiye'ye gelerek konuşma yapmayı kabul etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 504
  • fuzul 1 ay önce Şikayet Et
    abbas yahudi kuklası, bizim muhalefet neyse o.. hala anlamayan mı kaldı?
    Cevapla
  • Turk 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeni sevici bu adam. Kesinlikle Turkiyeye bir daha sokulmamali.Hain.
    Cevapla
  • Ertuğrul kayı 1 ay önce Şikayet Et
    Abbas siyonistlerin kuklası
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bu mecliste hamas i suçlar gelmesin
    Cevapla
  • Ferdo 1 ay önce Şikayet Et
    Yaser arafat kadar savunamiyor filistini korkak ABD uşağı abbas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı