İsrail basınından Netanyahu'ya: İkiyüzlü olduğunu gösterdi...

İsrail merkezli Haaretz Gazetesi'nde yayımlanan haberde, İsmail Haniye'ye yönelik suikastın, esir takası konusunun İsrail Başbakanı Netanyahu'nun gündeminde yer almadığını ortaya koyduğu belirtildi.

GİRİŞ 02.08.2024 21:03 GÜNCELLEME 02.08.2024 23:17
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış
 
 

Haaretz'de yayınlanan Harel imzalı makalede, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının yanı sıra Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen saldırıda öldürülmesi ve İsrail yönetimince Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf'ın öldürüldüğü iddiasının, bölgede yeni bir çalkantıya yol açtığı yorumu yapıldı.

"İSRAİL, MİSİLLEMELERE HAZIRLANIYOR"

İsrail'in İran, Hizbullah hareketi ve diğer bölgelerden gelebilecek misillemeye hazırlandığı ifade edilen makalede, bölgedeki mevcut gelişmeler göz önüne alındığında Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında esir takası mutabakatına varılma şansının neredeyse sıfır olduğuna işaret edildi.

Makalede, olası misillemelerin "birkaç gün" sürebileceği, İsrail'in ise bunlara karşı saldırıyla cevap vermesinin beklendiği kaydedildi.

"NETANYAHU İKİYÜZLÜ DAVRANDI"

Haniye suikastının İsrail ile Hamas arasında esir takası konusunda yürütülen dolaylı müzakerelerin devam ettiği bir süreçte geldiğine dikkati çekilen makalede, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendi gündemi olduğu ve rehineleri eve getirmenin en önemli gündemi olmadığı açık." ifadesine yer verildi.

Netanyahu'nun "ikiyüzlü" davrandığı yorumuna yer verilen makalede, İsrail Başbakanı'nın geçen hafta ABD'de esir ailelerine görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söylediği ancak bu açıklamasından kısa süre sonra mutabakatı çıkmaza sokacak yeni şartlar sunduğuna işaret edildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    iki yüzlü değil bin yüzlü soytarı..ahlaksız..katil..
    Cevapla
  • ddd 1 ay önce Şikayet Et
    adam savası yaymaya calısıyor esır mı kaldı sız avunmaya devam edın kassam yenı esır alma derdınde ne kadar cok esır okadar guc
    Cevapla
  • Gazzeye Selam Olsun 1 ay önce Şikayet Et
    aklı olan İsraillilerin netenyahuya dur demeli. çünkü sonunu ne olacağını bilir.
    Cevapla
  • Bozok 1 ay önce Şikayet Et
    Savaşı her tarafa yayarak uçmak nin vermiş olduğu tutuklama kararından yırtmak istiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bunlar kendi halkını bile bombalayıp kendi kendine savaş açar. kesin akrep burcudur adi netenyahu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran'ın ablasıyla ilgili kan donduran iddia
Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu'ndan skandal 'Narin' paylaşımı!