ABD'den son dakika savaş uyarısı: Acil durum planı hazırlayın!

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında ülkeyi terk etmelerini, terk etmeyeceklerin ise "acil durum planı" hazırlamalarını istedi.

ABD'den son dakika savaş uyarısı: Acil durum planı hazırlayın!
ABD'den son dakika savaş uyarısı: Acil durum planı hazırlayın!
GİRİŞ 04.08.2024 01:26 GÜNCELLEME 04.08.2024 01:26
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden ülkedeki vatandaşlara yapılan uyarıda, birtakım hava yolu şirketlerinin "bölgeye uçuşlarını iptal ettiği" ancak ticari uçuşların devam ettiği belirtildi.

ABD'den son dakika savaş uyarısı: Acil durum planı hazırlayın!

ABD'DEN PEŞ PEŞE UYARI

Uyarıda, "Lübnan'dan ayrılmak isteyenleri, uçuş hemen olmasa veya tercih ettikleri rota takip edilmese bile kendilerine uygun herhangi bir bileti almaya teşvik ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

'ACİL DURUM PLANI HAZIRLAYIN'

ABD vatandaşlarının mali konuda destek almaları için Büyükelçiliğe başvurabilecekleri vurgulanan uyarıda, ülkeyi terk etmeyeceklerin ise "acil durum planı" hazırlaması tavsiye edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilim dolayısıyla 1 Ağustos'ta vatandaşlarına "Lübnan'a seyahat etmemeleri" uyarısında bulunmuştu.

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamıştı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • hasan 1 ay önce Şikayet Et
    bu gemileri hedef alacak müslümanlarda cesaret yokmu.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Bu terörist abd ve ekülisi siyonistler Lübnan ı dalacak galiba.. Allah bu zalimlere fırsat vermesin..
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İki kudurmuş köpek abd itrail
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Heniye neden Katarda yaşadığı yerde yada Türkiye ziyaretinde veya başka ülkelere gittiğinde suikast yapılmıyorda iranda yapılıyor çünki iran israilin var oluş sebebi ve şimdide savaşı daha geniş bi coğrafyaya yaymak için bu suikasti iran ile planladılar lübnanadaki hizbullah saldırısıyla lübnana girecek israil sonrasında ilerlemeyi devam ettirmek için başakaca örgütlerle aynı senaryo
    Cevapla
  • Ggg 1 ay önce Şikayet Et
    Neden İsrailde olanlar terkedin demiyorlar.demekki oradaki vatandaşlarına birşey olmayacağını biliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıl 2100! Nüfusu en kalabalık din açıklandı! İslam kaçıncı sırada?
Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay BM'de Gazze'nin sesi oldu