Danimarka: MİT'in takas operasyonu Türkiye için büyük bir diplomatik zafer

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yönettiği takas operasyonunun "Türkiye için büyük bir diplomatik zafer" olduğunu söyledi.

Danimarka: MİT'in takas operasyonu Türkiye için büyük bir diplomatik zafer
Danimarka: MİT'in takas operasyonu Türkiye için büyük bir diplomatik zafer
GİRİŞ 03.08.2024 23:19 GÜNCELLEME 03.08.2024 23:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, basına yaptığı açıklamada, MİT'in yönettiği takas operasyonunu değerlendirdi.

"Türkiye'nin büyük bir diplomatik zaferi" olarak nitelendirdiği operasyonun, Belarus ve Rusya'dan çıkarılan 16 kişi için de iyi bir gelişme olduğunu kaydeden Rasmussen, Türkiye'nin diplomatik başarısını tebrik etti.

Rasmussen, ayrıca takas operasyonunda Rusya'ya gönderilenlerin sayısının bu ülkeden gelenlerden az olmasına dair memnuniyetini dile getirdi.

MİT’TEN BÜYÜK TAKAS OPERASYONU

MİT, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza atmıştı.

Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov yer alıyordu.

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Elde var sifir abdnin emrinde calisiyoruz ne zaman pis isler var avrupanin abdnin temizlikcisi oluyoruz sonuc sifir elde sifir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Pireyi deve yapmada üstümüze yok. Amerika ile Rusya anlaşmış, esir değiş - tokuşunu yapacaklar, coğrafi konum olarak Türkiye müsait, takas burada yapıldı, sanki bu iki devleti Türkiye ikna etti ve takası sağladı havası yaratılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    arkadaşlar bizim kazancımız ne burada fetöyümü verdiler Filistinli birikimi verdiler
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    gazze’de mahsum kardeşlerimize soykirim yaparken kafirler bizde onları yasamaları için uğraşıyoruz müslümanlık bumudur!!!
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Reis ile herhangi bir kesime angaje olmayan ve sözü dinlenen güvenilir bir ülke...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası MHP'den son dakika açıklaması!
Dünyanın en zengin ülkeleri açıklandı! Türkiye listede kaçıncı sırada?