İran'dan bölgedeki tüm ülkelere İsrail uyarısı! Pezeşkiyan fitili ateşledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye İran'da düzenlediği suikastı İsrail'in büyük bir hatası olduğunu kaydederek, "Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak" dedi.

GİRİŞ 05.08.2024 00:00 GÜNCELLEME 05.08.2024 09:15
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, başkent Tahran'ı ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yi kabul etti. Pezeşkiyan görüşme sonrası İsrail ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İran'dan bölgedeki tüm ülkelere İsrail uyarısı! Pezeşkiyan fitili ateşledi

'SİYONİSTLERİN BU KÜSTAHLIĞI CEVAPSIZ KALMAYACAK'

Görüşmede, İran'da resmi misafir olarak bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye suikastın uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirten Pezeşkiyan, suikastı "İsrail rejiminin cevapsız kalmayacak büyük bir hatası" olarak nitelendirdi.

Pezeşkiyan, "Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak." ifadesini kullandı.

Öte yandan İran, bölgedeki ülkelere, İsrail'e karşı misilleme saldırısına müdahale etmeye kalkışmaları halinde kendilerinin de hedef alınacağını diplomatik kanallar aracılığıyla iletti.

İran'dan bölgedeki tüm ülkelere İsrail uyarısı! Pezeşkiyan fitili ateşledi

PEZEŞKİYAN'DAN İSLAM ÜLKELERİNE ORTAK HAREKET MESAJI

İran'ın dış politikasının bölgede ve dünyada istikrarı öncelediğini belirten Pezeşkiyan, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.

İran ile Ürdün arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin müzakerelerin süratle tamamlanmasından memnun olduğunu dile getiren İran Cumhurbaşkanı, iki İslam ülkesinin dostluk ve yapıcı işbirliğinin bölge halklarının çıkarına olduğunu belirtti.

İran'dan bölgedeki tüm ülkelere İsrail uyarısı! Pezeşkiyan fitili ateşledi

'TAHRAN'A İSRAİL'DENİ İRAN'A VEYA TAM TERSİNE BİR MESAJ İLETMEK AMACIYLA GELMEDİM'

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, de Ürdün Kralı Abdullah'ın selam ve başarı dileklerini Pezeşkiyan'a ileterek, ülkesinin İran ile iyi ilişkilerden yana olduğunu kaydederek, "Ürdün, Siyonist rejimin Gazze'deki vahşice saldırganlığını başından beri kınadı." ifadesini kullandı.

İran'dan bölgedeki tüm ülkelere İsrail uyarısı! Pezeşkiyan fitili ateşledi

Safadi, "Tahran'a yaptığım ziyaret, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları açık ve net bir şekilde çözmek amacıyla gerçekleşti. Böylelikle karşılıklı çıkarlarımız sağlanmış olsun. İsrail'den İran'a veya tam tersine bir mesaj iletmek amacıyla gelmedim" dedi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • erkan 1 ay önce Şikayet Et
    adı mesud soyadı peşeskiyan yan yun diye ermenilerde biter soyağacı umarım kim olduğunu biliyorlardır bunlardan hayır gelmez islam alemine
    Cevapla
  • ACİL ACİL ACİL 1 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI
    Cevapla
  • Sedat Antalya 1 ay önce Şikayet Et
    Tarihte dünyada herhalde Bir ilktir, bir ülkeye saat kaçta ve tam olarak nereye roket fırlatacağını düşmanına söyleyen tek ülke İran'dır, Yahudisi Hıristiyanı Şiası, Hepsinin derdi düşmanı ortak, İslam. Türkler
    Cevapla
  • Gürhan 1 ay önce Şikayet Et
    Acaba diyorum Pezeşkiyan İsrail ile anlaşmalı İran'ı savaşa sokup sonra Güney Azarbaycanın kurucu başkanı mı olmak istiyor. Bunu Suriye'de çok iyi yaptılar. İsrail Golan tepelerini aldı ki burası çok stratejik bir yer Esad ailesi de Suriye'yi almıştı.
    Cevapla
  • Aga 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerin liderleri neden hep kurusıkı kolpacı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kurum: Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz
İsrail'in 10 saniye oyunu! Gözleri çıktı elleri koptu