ABD-İran arasında gizli görüşme: Netanyahu'nun oyununa gelmeyin! Çarpıcı Türkiye detayı...

ABD'li bir heyetin Türkiye üzerinden gizlice İran’a gittiği iddia edildi. İranlılarla yapılan görüşmede Amerikalıların 10 Mossad ajanını fişleyerek “Netanyahu bölgesel savaş istiyor, sakın oyuna gelmeyin” uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

GİRİŞ 05.08.2024 09:40 GÜNCELLEME 05.08.2024 10:21
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış
 
 

İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlediği suikast bölgede tansiyonu yükseltti.

Gelen açıklamalar durumun daha da ciddileşeceğini gösterdi.

Kuveyt gazetesi El Ceride'nin iddiasına göre tırmanan gerilimin ortasında ABD'li yetkililer Ankara'dan gizlice İran'a giderek, "İsrail'e saldırıp Netanyahu'nun oyununa gelmeyin" diye uyarıda bulundu. İsrail Başbakanı tarafından planlanan büyük bir savaştan kaçınmak için Tahran liderlerine 'sakinlik ve uyarı' mesajı iletildi.

"NETANYAHU İRAN'I YIKMAK İSTİYOR"

2 saatlik kritik görüşmede İran'ın İsrail'e saldırması durumunda ABD'nin İsrail'in yanında yer alarak savunmasına destek olacağını belirten yetkililer büyük bir savaş istemediklerini vurguladı.

ABD hükümeti olarak Heniyye suikastından haberlerinin olmadığını ifade eden yetkililer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kontrolden çıktığını dile getirerek, "Netanyahu, büyük bir bölgesel savaş istiyor. İran'ı yıkmak istiyor. Netanyahu'nun oyununa gelmeyin" diye uyarıda bulundu.

İRAN SIZAN BAZI MOSSAD AJANLARININ LİSTESİ VERİLDİ

Görüşmede ABD heyeti iyi niyet göstergesi olarak İran'a sızmış 10 Mossad ajanının listesini İran'a vererek, "Prestij için bir saldırı yapmanızı anlıyoruz. Ama büyütmeyin. Hemen bir nükleer anlaşma yaparsak Netanyahu'ya en büyük darbeyi vurursunuz" mesajını iletti.

ABD TOPYEKÜN SAVAŞ İSTEMİYOR

El Ceride'nin haberinde Biden'ın İran ile savaşmak istemediği, Netanyahu'dan hiç memnun olmadığı ve İran'ın saldırması durumunda İsrail'i savunacakları ancak topyekün savaş istemedikleri İran heyetine iletildi.

Heyet, Biden yönetiminin temel değişiklikler yapmak ve mevcut İsrail Başbakanı'nı dışlayan yeni bölgesel denklemler kurmak istediğini açıkladı.

ABD'li heyet tarafından ayrıca, "Netanyahu'nun iktidardaki varlığı kontrolden çıktıktan sonra küresel güvenliğe ve barışa hizmet etmiyor" ifadeleri vurgulandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 187
  • Mülayim 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika şeytan. İsrail'e sonsuz destek verirken İran a fren yaptırıp, nükleer anlaşma yaptırarak İsrail'i güvenceye almaya çalışıyor . Ortadoğu'daki, Filistin deki kanın baş sorumlusu ABD dir.
    Cevapla
  • 3. Dunya savaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika super güç olmaktan cikiyor bununda farkinda bu savas amerikayida bitirecek israilide bitirecek şuan cin hem asker hemde teknolojik silahlar bakimindan abd 10 kati kadar uretim yapiyor
    Cevapla
  • Kaldirim 1 ay önce Şikayet Et
    Biz birlik olup kendimiz savunacagiz demeyin, müslüman ülkeleri birlik olamaz en ufak anlasmazlikta birbirini abd ye ingilize sikayet eder, onun icin en iyisi siz RUSYA YI yaniniza alin
    Cevapla
  • Deneyin 1 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu denen soytarının evine bir füze bu işi çözer
    Cevapla
  • Kaldirim 1 ay önce Şikayet Et
    RUSYA YI yalniz birakmayin, yardim ederseniz yarin birgün de RUSYA yaninizda olur abd israil e karsi topyekün saldiriya gecerse abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Times Meydanı'nda Türkiye'ye yatırım mesajı!
Gölette korkunç olay! Baba ve 4 evladı hayatını kaybetti