Gazze'deki yıkım Hiroşima'yı gölgede bıraktı
Hiroşima'daki anma alanının yakınında toplanan Filistin yanlısı aktivistler, yerel yönetimin İsrailli yetkilileri davet etmesini protesto etti. Tel Aviv'in sürdürdüğü soykırımı Hiroşima'daki anma alanının yakınında dünyaya haykırdılar.
Einstein'ın 'keşke yazmasaydım' dediği, Dünyanın kaderini değiştiren o mektup satılıyor!
GALERİNİN DEVAMIJaponya, ABD'nin Hiroşima'ya düzenlediği nükleer saldırının 79. yıl dönümünü anarken, barış aktivistleri, İsrail ordusunun Gazze'de yarattığı ve yaklaşık 40 bin kişinin ölümüne yol açan yıkıma dikkat çekti.
İSRAİL'E KARŞILAR
Hiroşima ve ülkenin diğer bölgelerinde İsrail'e karşı sloganlar, gösteriler ve çağrılar düzenlendi.
ONBİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ
ABD, 6 Ağustos 1945'te dünyanın ilk atom bombasının atıldığı Hiroşima'ya, 9 Ağustos'ta da Nagazaki'ye nükleer bombalar attı ve yıl sonuna kadar en az 140 bin kişi hayatını kaybetti.
TRAJEDİNİN 79.YIL DÖNÜMÜ
Japonya bu yıl ABD'nin Japonya'ya nükleer bomba atmasının 79. yıl dönümünü anıyor ve Hiroşima'daki bir barış etkinliğine katılanlar, ABD'nin Japonya'ya nükleer bomba attığı gün olan 1945'in 08:15'inde (23:15 GMT, Pazartesi) bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
'İSRAİL'iN GAZZE İŞGALİ SONA ERMELİ'
Ancak Hiroşima'daki anma alanının yakınında toplanan Filistin yanlısı ve barış aktivistleri, yerel yönetimin İsrailli yetkilileri davet etmesine karşı çıktı ve yetkililere, Tel Aviv'in Gazze'ye savaş açtığını ve geçen yıl 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
X isimli sosyal medya kullanıcısı @hiroshima_mai'nin aktardığına göre, etkinlik mekanının yakınında toplanan halk, İsrail'in Gazze işgalinin sona ermesini istedi. Japonya'da Filistin yanlısı gösterilere ilişkin çok sayıda video ve fotoğraf paylaşılırken, kuşatma altındaki Filistin toprağı Gazze'de ateşkes çağrısı yapanlar da oldu.
Bir diğer sosyal medya kullanıcısı @toshobin ise Filistin yanlısı aktivistlerin Atom Bombası Kubbesi önünde miting düzenlediğini söyledi. Polis, protestocuları uzak tutmak için demir çitler ve gözetleme kapıları yerleştirdi.
BÜYÜKELÇİYE SOĞUK DUŞ
X kullanıcısı @horiris'in aktardığına göre, Hiroşima valisi, televizyon kanallarının İsrail büyükelçisinin etkinliğe katılımını yayınladığı sırada, "Savaş tüm dünyada devam ediyor... Erkekler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar kurşunlarla vuruluyor veya füzelerle parçalanıyor" dedi.
'NORMAL YAŞAM ALT ÜST OLUYOR'
Hiroşima Belediye Başkanı Kazumi Matsui ise, İsrailli yetkililerin "barış etkinliğinden" çekilmesi çağrılarına kulak asmayarak, "Rusya'nın Ukrayna'yı uzun süredir işgal etmesi ve İsrail ile Filistin arasındaki durumun kötüleşmesi, sayısız masum insanın hayatına mal oluyor ve normal yaşamı altüst ediyor" dedi.
ÇİFTE STANDART
Hiroşima'nın İsrail'e davet edilmesi, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya savaş açmasından bu yana Japonya'nın Rusya ve Belarus'u davet etmeyi reddetmesi nedeniyle çifte standart olarak değerlendirildi.
Filistin Büyükelçiliğinden de herhangi bir temsilci davet edilmedi.
'ASKERİ GÜCE GÜVENMELİYİZ'
Büyükelçi Waleed Siam ise alternatif bir barış etkinliğine sanal olarak hitap etmek üzere davet edildi. "Bana öyle geliyor ki, bu küresel trajediler uluslar arasındaki güvensizliği ve korkuyu derinleştiriyor, uluslararası sorunları çözmek için askeri güce güvenmemiz gerektiği yönündeki kamuoyundaki varsayımı güçlendiriyor ve bunu reddetmemiz gerekiyor" diye ekledi.
'TOKYO'NUN GÖREVİ'
Japonya'nın nükleer bombalamadan etkilenen tek ülke olması nedeniyle Başbakan Fumio Kishida, Tokyo'nun "nükleer silahsız bir dünya yaratma yönünde istikrarlı bir şekilde çalışmasının" "görevi" olduğunu söyledi.
'ÖLÜME KARŞI EYLEM'
X adlı sosyal medya kullanıcısı @kojiskojis'in aktardığına göre, Tokyo'daki bazı Filistin yanlısı protestocular da İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapan dövizler taşıdı. @mkimpo_kid'in haberine göre, Tokyo'daki İsrail Büyükelçiliği önünde de "ölüme karşı eylem" eylemi düzenlendi.
Aynı saatlerde, ABD'nin Hiroşima'ya düzenlediği nükleer saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.
-
misafir 3 ay önce Şikayet Etinsan hakları ve dünya kirliği diyen hayvan hakları diyenler neredeBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 ay önce Şikayet EtOnların derdi ne hayvan nede insan. Tek dertleri fitne fesat ve ülkeleri karıştırmak. Dolayısıyla Gezi’de söyledikleri gibi. Mesele ağaç değil sen hala anlamadınmı!Beğen
-
alican şahin 3 ay önce Şikayet Ethak etmişlerdi.Beğen
-
haci hoca 3 ay önce Şikayet Ettirt virüs ve arap varyanlari. bunlara hersey layik.Beğen Toplam 1 beğeni