Hamas’tan Türkiye’ye teşekkür

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için düzenlenen cenaze törenine en geniş katılımı sağlayan Türkiye’ye teşekkür etti.

GİRİŞ 06.08.2024 17:48 GÜNCELLEME 06.08.2024 18:51
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’a gelen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail’in düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Haniye için önce Tahran’da ardından da Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti. Törene ilişkin Hamas tarafından “teşekkür” mesajı yayınlandı.

“Tüm ülkelere en içten teşekkür ve takdirlerimizi sunarız” ifadelerinin kullanıldığı mesajda, “Hareketin lideri, şehit lider İsmail Haniye'nin şehadeti dolayısıyla Doha'daki taziye meclisine bizzat katılarak, resmi açıklama ve mesajlarla, telefonla arayarak ya da çeşitli sosyal medya hesaplarından etkileşimde bulunarak taziye ve taziyelerini sunan tüm ülke liderlerine, hükümet ve parlamento başkanlarına, bakanlara, büyükelçilere, şahsiyetlere, alimlere, Filistinli grupların liderlerine, siyasi, hizipçi, dini ve halk delegasyonlarına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Haniye için cenaze töreni düzenleyen İran yönetimine, liderlerin ve halkına teşekkür edildi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Açıklamada Katar ve Türkiye’ye özel teşekkür edildi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı ve yetkililere ilk andan itibaren taziye ziyaretinde bulunan ve şehit lider ile korumasının cenaze törenlerine en geniş resmi, parlamenter ve halk delegasyonuyla katılan Türkiye'ye, Cumhurbaşkanına, hükümetine, parlamentosuna ve halkına teşekkür ederiz” ifadeleri kullandı.
 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 35
  • Abdulbaki Yeşil 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc yâr ve yardımcınız olsun. Bizleri de affetsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim şehitlere rahmet etsin mekanları cennet olsun inşallah rahmet
    Cevapla
  • Tual 1 ay önce Şikayet Et
    Eyy Hamas benim ülkemde 15 temmuz alçak darbe girişimi oldu fetöcû teröristler tarafından dünya seyretti ama hiç kimse hain alçak fetöcü teröristleri kınamadı Türkiye yanlız bırakıldı keşke ozaman siz bizim yanımızda olsydınızda bizde size teşekkür etseydik ama yoktunuz malesef
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas başından sonuna kadar Erdoğanın yanında durdu. Erdoğanın karşısında olan siyonist uşağı Mahmud Abbas’la karıştırıyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    haniyye olayı 2. kerbeladır. kerbeladan sonra ırakta nasıl bir daha düzen tutmadıysa da iran için de aynısı olacak. bundan sonrası iranla allah arasında
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmetiyle merhametiyle muamele eylesin inşallah Zafer onun mücahitlerinin olacak Allah ın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Sosyal Medyanın Öteki Yüzü: Sorunlar-Çözümler" Forumu düzenlendi
Narin Güran'ın ön otopsi belgesinde çarpıcı detaylar! Uzmanı tek tek anlattı