Hizbullah Lideri Nasrallah'tan misilleme mesajı!

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, "Misillemeyi ya tek başımıza ya da direnişin diğer cepheleriyle (Yemen'deki Husiler ve Irak'taki Şii milisler) gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 06.08.2024 20:31 GÜNCELLEME 06.08.2024 22:30
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da başkent Beyrut'taki Dahiye'de öldürdüğü Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün ölümünün 7'nci günü dolayısıyla düzenlenen törene video konferans aracılığıyla katıldı.

İSRAİL ARTIK YENİLMEZ BİR GÜÇ DEĞİL

Nasrallah, İsrail'in İran ve diğer gruplardan gelecek bir saldırıdan korkmakta haklı olduğunu belirterek, İsrail'in artık yenilmez bir güç olmadığını ifade etti. Nasrallah, İsrail'in İran'ın muhtemel bir saldırısına karşı kendini savunmak için ABD, İngiltere, Fransa ve bazı Arap ülkelerinin desteğine güvenmek zorunda olduğunu aktardı.

Orta Doğu'da son dakika savaş alarmı! İsrail'de sirenler çalıyor! Hizbullah'tan harekatOrta Doğu'da son dakika savaş alarmı! İsrail'de sirenler çalıyor! Hizbullah'tan harekat

"ADİ BİR HAREKET"

İsrail'in bir Filistin devletinin kurulmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyen Nasrallah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetini Hamas ile tüm ateşkes önerilerini reddetmekle suçladı.

Konuşması öncesi Lübnan'ın başkenti Beyrut üzerinden alçak uçuş yapan İsrail savaş uçaklarına değinen Nasrallah, İsrail'in bunu anma törenine katılmak üzere toplananları korkutmak için yaptığı "adi" bir hareket olarak nitelendirdi.

Hizbullah, İsrail'e drone sürüsüyle saldırdıHizbullah, İsrail'e drone sürüsüyle saldırdı

"DÜŞMANIN KIRMIZI ÇİZGİLERİ YOK"

Irak ve Yemen'deki İran destekli grupları "zorluklara ve fedakarlıklara" rağmen Gazze'yi desteklemeye devam etmelerini isteyen Nasrallah, diğer Arap ülkelerini de "bölgeyi tehdit eden tehlikeye karşı uyanmaya" çağırarak, "İsrail tehlikesiyle başımızı kuma gömerek yüzleşemeyiz, çünkü düşmanın kırmızı çizgileri yok" dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesi nedeniyle İran'ın savaşa katılmak zorunda kaldığını ifade eden Nasrallah, İran'ın yanıtının ne zaman verileceğine ilişkin belirsizliğin İsrail'e verilecek cezanın bir parçası olduğunu belirtti.

Nasrallah, Hizbullah'ın Lübnan içindeki muhaliflerine de seslenerek, kendilerine ihanet etmemelerini ya da onlara karşı yürütülen psikolojik savaşa katılmamalarını istedi.

"CEVABIMIZ GÜÇLÜ VE ETKİLİ OLACAK"

Konuşmasında, İsrail ordusunun 30 Temmuz'dan bu yana beklediği misillemeye dair Nasrallah, "Cevabımız güçlü ve etkili olacak. Meydana çıkmayı bekliyoruz. Misillemeyi ya tek başımıza ya da direnişin diğer cepheleriyle (Yemen'deki Husiler ve Irak'taki Şii milisler) gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasından dolayı İsrail'in sadece İran'ın vereceği misillemeyi beklemediğini savunan Nasrallah, Hizbullah ve Yemen'in de İsrail'e karşılık vereceğini yineledi.

İsrail'in Hizbullah ile topyekün bir savaşa girme kararının kolay olmadığını kaydeden Nasrallah, İsrail'in bu savaşa girmek için de herhangi bir bahaneye ihtiyacının olmadığını ifade etti.

KAYNAK: İHA, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 66
  • Davetçi 1 ay önce Şikayet Et
    Sapanca gölünden su çalan Tüpraş için ceza yokmu yaptırım yok mu ey yöneticiler ve medya hala gündeme getirmeyecekmisiniz.
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Sıra sende İsrail dusmani gibi gözüküp İsraile hizmet eden liderlerdensin iki füze attınız birçok masumu İsrailin katletmesine sebep oldunuz, sizin Müslüman olduğunuz bile muamma
    Cevapla
  • mavi 1 ay önce Şikayet Et
    90 senedir aynı hikaye.
    Cevapla
  • nizipli 1 ay önce Şikayet Et
    maşaallah. 2008 yılında hizbullah-israili savaşında israil ağır bir yenilgi almıştı. yine israil yenilecektir. Kuranı kerimde galip gelecek olan Allah taraftarlarıdır yani hizbullah tır geçmektedir. ayet açıkca günümüzede işaret etmektedir. dünya yaşlanıyor ama Kuranı kerim gençleşiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bunlar kim yahu bu güne kadar israil zalimine karşı hangi politakayı geliştirmişler..müslüman kanı akıtmakta israille yarışır bunlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Sosyal Medyanın Öteki Yüzü: Sorunlar-Çözümler" Forumu düzenlendi
Bakan Tekin'den 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili önemli açıklamalar!