Donald Trump'ın kripto para sözleri ABD'yi karıştırdı

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kripto paralarla ilgili açıklaması gündem oldu. Trump'ın ABD'nin elindeki kripto paraları satmayacağını söylemesinin ABD yasalarına aykırılık teşkil edip etmeyeceği tartışma konusu haline geldi.

GİRİŞ 07.08.2024 20:55 GÜNCELLEME 07.08.2024 20:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 27 Temmuz'da Bitcoin 2024 konferansındaki açıklamasında seçilirse devletin tüm Bitcoin varlığını satmayacağını ifade etti. Trump, bunun tüm Amerikalıların faydalanacağı kalıcı bir ulusal varlığa dönüştüreceğini söyledi.

ABD'de hükümet, el koyduğu suç varlıklarını mağdurlara ödeme yapmak için satıyor. Uzmanlar, Trump'ın açıklamasının bu yasaya aykırılık teşkil ettiğini savunuyor.

Eski federal savcı ve Incite Consulting müdürü Amanda Wick, portföyün çoğunun muhtemelen hack, fidye yazılımı ve dolandırıcılık mağdurlarına ait olduğunu söyledi.

Wick, "Bu paranın mağdurlara geri dönmesi gerekiyor. Eğer bunu bilselerdi, kripto topluluğunun Bitcoin stoklamak için kurbanları kazıklamanız gerektiğini söyleyeceğine inanmıyorum" dedi. 

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Adı üstünde kripto, yani sanal, yapay, gizli, üstü örtülü para. Bu yolla nasrettin hoca hikayesi gibi bir gün kazan doğuruyor bir bakmışsın kazan ölmüş. Yasaklı işlere kullanılan bu tür paraların yasak olması şart.
    Cevapla
  • BuNeLaaaaa 1 ay önce Şikayet Et
    Kripto bir saçmalıktır.
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Düşün bir kere. Kendin, Şahsen bir Coin icat ediyorsun. Ne yaparsın? Önce tamamını en düşük fiyattan, yani Sıfır liradan satın alır, isteyene satar, paraları da cebe atarsın. Yani alan da , satan da zarar. Hepsi birinin cebine giriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye siber savaşa hazır! İşte envanterdeki yazılım ve cihazlar
İsrail'in bombaladığı Lübnan alev topuna döndü!