İsrail, Hamas'ın Batı Şeria yöneticisini öldürdü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile İç İstihbarat Teşkilatı (Şin Bet) tarafından Gazze'de düzenlenen ortak bir saldırıda, Hamas'ın Batı Şeria'daki üst düzey yöneticisi Nael Sakhl'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

GİRİŞ 08.08.2024 08:13 GÜNCELLEME 09.08.2024 07:03
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile İç İstihbarat Teşkilatı (Şin Bet) tarafından Gazze'de düzenlenen ortak bir saldırıda, Hamas'ın Batı Şeria'daki üst düzey yöneticisi Nael Sakhl'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sakhl, 2003 yılında İsrail'de gerçekleştirilen bir intihar saldırısına karıştığı gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilmiş ancak 2011 yılında İsrail'le Hamas arasında gerçekleşen esir takası kapsamında serbest bırakılmıştı.

Tel Aviv yönetimi Sakhal'ın; Hamas'ın "Batı Şeria Karargahı"nda 10 yıldan fazla süredir aktif olduğunu, burada İsraillilere ve IDF güçlerine karşı yapılan eylemleri tasarladığını, yönettiğini, silah sağladığını ve finanse ettiğini iddia ediyordu.

İSRAİL'İN SON DÖNEMDEKİ SUİKASTLERİ

İsrail, son zamanlarda Hizbullah ve Hamas'ın üst yönetimini hedef almaya başladı. Hizbullah'ın 2 numarası Fuad Şükür'e suikast düzenleyen Tel Aviv, saatler sonra Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Tahran'da kaldığını konutunda şehit etti. İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde de Hamas'ın Batı Şeria'daki Tulkarim sorumlusu Haitham Balidi'yi ve Hizbullah komutanlarından Ali Cemaleddin Cevad'ı araçlarına düzenlediği İHA saldırılarıyla öldürmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 121
  • emre karadavut 1 ay önce Şikayet Et
    İtrail kana, katliama doymuyor dünya kör ve sağır, islam dünyası bana dokunmayan bin yaşasın diyor Yazık ki yazık bu yüzyılda dünyanın gözü önünde soykırım yapılıyor. Kahrolsun İtrail
    Cevapla
  • Metin Güner 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim ŞAHADETLERİNİ Kabul eylesin..Ya RABBİM... Sen Bizim RABBİMİZSİN , zalim , kafir, siyonist, nazi ruhlu Emperyalistler ve Yahudilere karşı FİLİSTİN li , GAZZE li Kardeşlerimize Yardım eğle... AMİN AMİN AMİN...
    Cevapla
  • Yücel güvenkaya 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların acısını fena alacağınız tümüyle aşağılık Yahudilerden
    Cevapla
  • Badeci şeyh 1 ay önce Şikayet Et
    Olacağı bu israili kimse durduramaz zira siyonizm şeytandan emir alır.
    Cevapla
  • Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'e savaş açmak için neyi bekliyoruz Filistin'in yok olmasimi lazim
    Cevapla
  • Türkay 1 ay önce Şikayet Et
    Emrin olur hemen savaş açar telavive gireriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu
Türkiye'nin hamlesi PKK'yı kilitledi! Mustafa Karasu: ABD de önleyemez!