Nike, Türkiye'ye online satışları askıya aldı

Nike, Türkiye'nin gümrük vergilerini artırması sonrası internet siparişlerini askıya aldı. Firmadan yapılan açıklamada, "Gümrük mevzuatında yapılan değişiklikler nedeniyle online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız." denildi.

Nike, Türkiye'ye online satışları askıya aldı
Nike, Türkiye'ye online satışları askıya aldı
GİRİŞ 10.08.2024 07:03 GÜNCELLEME 12.08.2024 07:00
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Spor malzemeleri üreticisi Nike, Türkiye’de yurt dışından gelen ürünler için vergi kararının ardından sipariş alımını durdurdu.

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuar markasının internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye'deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye'den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız."

Yurt dışı alışveriş vergisine zam, alışveriş limiti de düşürüldüYurt dışı alışveriş vergisine zam, alışveriş limiti de düşürüldü

YURT DIŞI ALIŞVERİŞ VERGİLERİ ARTTI

4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euro'yu geçmeyen eşya ile 1500 euro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 181
  • Men Edilsin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu marka ülkemizden tamamen men edilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Haberin içeriğini bilmeden, okumadan yapılan yorumları okuyunca, algının önemini bir kez daha görmüş oldum. Ne çıkartılan düzenlemeden haberleri var, ne de yapılan işlemin faydalarından.
    Cevapla
  • Sonuç 1 ay önce Şikayet Et
    Mağazada satmak yerine online mağazadan sattığı ürünler için vergi veriyor mu? Koysun ürünü mağazadan satsın... Mağazada yok, internetten al yönlendirmesi boşuna değildi!
    Cevapla
  • Onur 1 ay önce Şikayet Et
    Bu vergilerle bizim ülkede yakında ekmek alamayacağız ekonomiyi bu şekilde düzeltmeye çalışan bir bakan ona destek herşeyi berbat edip ona muhtaç olan bir reisi olduğu sürece daha çok sıkıntı çekeceğiz vergisini af ettiği firmaları bırakıp garibanın üç kuruşuna tamah eden bir ekonomi anlayışı git biraz turizmden al git biraz futbol klüplerinden al git affettiğin cengizden al ama nerde
    Cevapla
  • Abdullah BAL 1 ay önce Şikayet Et
    Sol Ayak Köpekleri ve Fetöcüsü Pkklısı Marjinal Köpekler vede Bizim Mahalle Dahil Berat Albayrak’ı İstemediniz Bugün de Ağlamayacaksınız
    Cevapla
  • Ertan 1 ay önce Şikayet Et
    Sizi alan İsrail'e mermi hediye eder
    Cevapla
  • Sevdaliyim 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim kara lastikler dururken Nike denen yahudi mallarini mı Alcaz şimdiden boykut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! İGDAŞ vatandaşın parasına göz dikti
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret