ABD, İsrail'e 3,5 milyar dolarlık askeri yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e Amerikan silahları ve askeri ekipman alımında kullanılmak üzere 3,5 milyar dolar yardım sağlanacağını açıkladı.

ABD, İsrail'e 3,5 milyar dolarlık askeri yardım
ABD, İsrail'e 3,5 milyar dolarlık askeri yardım
GİRİŞ 10.08.2024 07:44 GÜNCELLEME 10.08.2024 07:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Cuma günü yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı tarafından Amerikan hükümetinin İsrail için milyarlarca dolarlık dış askeri yardım finansmanını serbest bırakacağı konusunda ABD Kongresi'ne bildirim yapıldığını duyurdu.

ABD medyası, söz konusu yardımın ABD Kongresi’nin nisan ayında onay verdiği 14 milyar dolarlık askeri yardım paketi çerçevesinde sağlanacağını duyurdu. Askeri finansal yardımın, ilgili yardım paketinin ABD Kongresi tarafından kabul edilmesinden aylar sonra, Orta Doğu’da gerginliğin tırmandığı ve İsrail’in İran ve Hizbullah’tan bir saldırı beklentisi içerisinde olduğu bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

ABD, 8 Ağustos tarihinde de İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim nedeniyle İsrail’in savunmasına katkı sağlamak amacıyla bölgeye 22 adet F-22 Raptor savaş uçağı gönderdiğini duyurmuştu.

Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre İsrail’in askeri saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana Gazze’de çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 40 bin Filistinli hayatını kaybetti ve Gazze nüfusunun neredeyse tamamını oluşturan yaklaşık 2,3 milyon kişi yerlerinden edildi.

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ABD sözüm ona Gazze'de barış istediği sırada İsrail 'e 3,5 milyar dolar silah yardımı yapıyor. Bu arada Ukrayna 'da savaşa devam isteyip teşvik ettiği halde 125 milyon dolar destek veriyor. Asla samimi değiller.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Batasın abd,dünyayı,kan gölüne,çevirdin,akıttığın masumların kanında boğulasınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!
CHP'li başkanın köpekleri toplamama inadı faciaya yol açtı! Köpek saldırısında acı son