İşgalci İsrail'den okulda katliam! ABD'den flaş açıklama!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail ordusunun Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin, "Bir kez daha çok fazla sivil öldürüldü." dedi.

GİRİŞ 11.08.2024 11:37 GÜNCELLEME 11.08.2024 12:02
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

CNN'in haberine göre, Harris, Arizona eyaletinin başkenti Phoenix'te yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun Gazze'deki okulu hedef almasıyla ilgili konuştu.

Harris, İsrail'in sivil kayıpların önlenmesi sorumluluğunun bulunduğunu hatırlatarak, "Bir kez daha çok fazla sivil öldürüldü." dedi.

"Esirleri çıkarmamız gerek. Bir esir anlaşmasına ve ateşkese ihtiyacımız var. Bunun yapılması gerektiğini ne kadar vurgulasam azdır. Anlaşmanın hemen yapılması gerekiyor." diyen Harris, ateşkesin sağlanmasının önemini vurguladı.

İsrail ordusu, 10 Ağustos'ta, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada düzenlenen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve yandığını belirtmiş, sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği kaydedilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • ......... 1 ay önce Şikayet Et
    Aday olana kadar sesin niye çıkmadı harris!!!!!!!
    Cevapla
  • Sivaslı hasan 1 ay önce Şikayet Et
    kahrolasın Amarika kahrolasın israil
    Cevapla
  • Hak tecelli edecek 1 ay önce Şikayet Et
    Öbür dünyaya güvenenler dünya ahiretin tarlası ne ekildi ise o bicilecek
    Cevapla
  • cemal 1 ay önce Şikayet Et
    siviller öldü. bu kadar. Allah sizin kökünüzü kurutsun
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 1 ay önce Şikayet Et
    Yeriniz elbette cehennemin en dibidir. İnşALLAH geberdiğinizi en kısa zamanda görürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Bahar Candan tahliye edildi
Futbol tarihinde zirveye oturan teknik direktörler! Süper Lig'den 3 hoca listeye girdi