İngiliz gemisi Güney Kıbrıs açıklarında

İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı ve İngiltere'ye ait egemen üs olan Akrotiri'de 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği ileri sürüldü.

GİRİŞ 12.08.2024 08:46 GÜNCELLEME 12.08.2024 09:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayın yapan Havargi gazetesinde yer alan habere göre, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait amfibi operasyon gemileri Güney Kıbrıs açıklarına yanaştı.

Aynı haberde, Güney Kıbrıs'ta egemen üs statüsünde bulunan İngiltere'ye ait Akrotiri'deki havaalanında 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği iddia edildi.

Havargi gazetesinin "Kıbrıs'ta yabancı askeri güçlerin yoğunluğu artıyor" başlıklı haberinde Güney Kıbrıs açıklarına ulaşan İngiliz amfibi hücum gemileri için çoğul ifade kullanılırken sayıları hakkında bilgi verilmedi.

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan bazı internet siteleri de söz konusu haberi askeri kaynaklardan doğrulattıklarını belirtti.

Amerikan gemisi Güney Kıbrıs'a demirlediAmerikan gemisi Güney Kıbrıs'a demirledi

Cuma günü ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp GKRY'nin Limasol Limanı'na demirlemişti.

"Liman ziyaretleri" kapsamında Limasol'a gelen ABD savaş gemisi muhalif partililer ve bazı aktivistler tarafından protesto edilirken, GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, ülkesinde son dönemde yaşanan gemi ve uçak hareketlerinin, bölgedeki gelişmeler ışığında Ada'nın insani rolünün bir parçası olduğunu ileri sürdü.

KANO GEZİNTİSİ SIRASINDA DENİZALTI GÖRÜLDÜ

KKTC basınında yer alan haberde de Limasol kenti açıklarında denizde kano ile gezintiye çıkan bir kişi tarafından hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen denizaltı görüntülendi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve İsrail'in hem İran hem de Lübnan ile yaşadığı gerginliklerin ardından, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin GKRY'ye yaptığı askeri yığınak, başta Rum Kesimi'nde ana muhalefet olan AKEL olmak üzere basın tarafından eleştiriliyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • Türk Vatandaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Yeni haçlı seferi başlıyor. Dünya TÜRK'e muhtaç.
    Cevapla
  • Erkan 1 ay önce Şikayet Et
    Toplasin bakalim yaliniz 100 yil onceki turkiye yok hesap lasacagiz anlasilan cumhurumun dedigi gibi topunuz gelin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz hem doğu akdenizden hemde ortadoğuda türkiye kıskaca alınmış durumda bu neyin nesi demeyin siyonizim kendine bağlı güçleri harekete geçirmiş ve bir gece ansızın onlar tepemize bomba yağdırabilir
    Cevapla
  • 656 1 ay önce Şikayet Et
    zalimler dinsizler hepsi irana karşı gelmiş pakistanın iranla aryan ırk birliği var nükleergüç hindistan bangaldeş sri lankada nepalde dahil< buna rağmen tek bir aryan ülkesi irana nükleer güç desteğimizle yanınzdayız iran diyemityorlr
    Cevapla
  • cascades 1 ay önce Şikayet Et
    ulan bakın hele burnumuzdan soluyoruz ona göre haaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek yılsonu enflasyon tahminini açıkladı! Öncelikli hedefi duyurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı