Fransa'da Müslüman kadınlara şapka dayatması

Fransa'nın güneyindeki Mandelieu-La Napoule'deki plajda birkaç Müslüman kadın, başörtüsü taktıkları için polis tarafından ceza kesildi. Görevliler, kadınlardan başörtülerini şapkayla değiştirmelerini istedi ancak kadınlar bunu reddetti.

Fransa'da Müslüman kadınlara şapka dayatması
Fransa'da Müslüman kadınlara şapka dayatması
GİRİŞ 13.08.2024 09:24 GÜNCELLEME 13.08.2024 16:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa'da İslam düşmanlığı son olarak Fransa'da kendisini gösterdi. Fransa'nın Mandelieu-La Napoule bölgesindeki plajda Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılık alenen ortaya kondu.

Ülkenin güneyinde Akdeniz kıyısında bulunan Mandelieu-La Napoule plajında birkaç Müslüman kadın, başörtüsü taktıkları için polis tarafından ceza kesildi. Görevliler, kadınlardan başörtülerini şapkayla değiştirmelerini istedi ancak kadınlar bunu reddetti.

Fransa'daki İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik tutum eleştirilirken, Mandelieu-La Napoule'de 2012 yılından beri her yıl yenilenen "tesettürle denize girme" yasağı da tepki çekmişti. Fransa Danıştay'ı, geçtiğimiz temmuz ayında, İnsan Hakları Ligi tarafından yapılan başvurunun ardından Mandelieu-La Napoule'de burkini gibi belirgin bir dini aidiyeti ifade eden giysiler giyen kişilerin plaja girişini yasaklama kararını askıya almıştı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 14
  • kös 1 ay önce Şikayet Et
    Bozkurt git yaşa gör ahkam kesme
    Cevapla
  • Tahkik 1 ay önce Şikayet Et
    Bu inkilap bana 100 sene öncesen tanıdık geliyor. Kan aynı kan. Cehennemin dibinde cayır cayır yanacaklar. İnancım böyle söylüyor
    Cevapla
  • Tek Yol İslamdır 1 ay önce Şikayet Et
    Fransızlar ezelden beri İslam düşmanlığı yapar, bizde onlara uyarız, yazık çok yazık. Aslımıza dönme zamanı geldi geçti bile....
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Bozkurt kardeş mevzuyu yanlış biliyorsun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim gavurlar ve gençler bunları özgürlüğün ülkeleri olarak biliyor. Gerçeği görsünler artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?
Çuval dolusu para harcadılar! 2024'te en çok para harcayan takım belli oldu!