Hamas'tan Biden'ın ateşkes önerisine yeşil ışık

Hamas, yeni müzakere turuna gitmek yerine arabuluculardan ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de ateşkes için sunduğu önerinin hayata geçirilmesini talep etti.

Hamas'tan Biden'ın ateşkes önerisine yeşil ışık
Hamas'tan Biden'ın ateşkes önerisine yeşil ışık
GİRİŞ 13.08.2024 09:31 GÜNCELLEME 13.08.2024 11:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD, Mısır ve Katar'ın 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere yeniden başlanması çağrısının ardından Hamas'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, "Gerek biz gerekse Mısır ve Katarlı arabulucular, İsrail'in ve Binyamin Netanyahu hükümetinin niyetini ve tavrını biliyoruz. Buna rağmen son öneriye olumlu yaklaştık. Ancak İsrail, bu öneriyle ilgili müzakere süreci boyunca ortaya atılmayan yeni şartlar öne sürdü." ifadesine yer verildi.

Biden'ın teklifine muhalefet eden İsrail basını ise, Hamas'ın açıklamasını çarpıttı. Yapılan haberlerde, "Hamas müzakerelerden çekildi." ifadesi kullanıldı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    abd ve israil ateşkes istemiyor sadece oyalıyor ve zaman kazanıyor
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Hani abd teröritslerle anlaşmaya gitmezdi simdi niye gidiyor terörit destekçisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna-Rusya savaşında beş askeri üs yerle bir: 50'den fazla asker öldürüldü
İsyan ettiren tarife! 45 bin lira isteyen var