Soykırımcı İsrailli bakanlar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi: ABD'den "tepki"

Soykırımcı İsrailli bakanlarla işgalci Yahudiler, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, baskının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

GİRİŞ 13.08.2024 22:22 GÜNCELLEME 13.08.2024 22:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik soykırımcı İsrailli bakanların ve işgalci Yahudilerin baskın düzenlemesini "kabul edilemez" şeklinde nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın brifinginde, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınını değerlendirdi.

Patel, Gazze'de ateşkes müzakereleriyle ilgili zorlu bir süreçte bulunulurken Mescid-i Aksa'ya yönelik bir eylemin gidişatı daha da zorlaştıracağına işaret etti.

ABD'li sözcü, "Açıkça belirteyim ki ABD, Kudüs'teki kutsal yerlerin statüsünün korunması konusunda nettir. Bunun gibi bu statüyü tehlikeye atan tek taraflı eylemler kabul edilemez" değerlendirmesini yaptı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir ile Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf'ın yanı sıra İsrail Meclis üyelerinden bazıları, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya fanatik Yahudilerle baskın düzenlemişti.

Ben-Gvir, baskın sırasında Aksa'dan paylaştığı görüntülü mesajında, "Buranın idaresi ve egemenliğiyle ilgili büyük gelişmeler var. Yahudilerin burada ibadet ettiği görülüyor. Daha önce söylediğim gibi politikamız burada (Yahudi) ibadete izin vermek" ifadesini kullanmıştı.

Hamas Hareketi, İsrailli bakanların Filistin topraklarını gasp eden fanatik Yahudilerle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek ateşe benzin döktüklerini belirtmişti.

Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskınYüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Mescid i aksayi yikacaklar ve hicbir muslumanin girmesine izin vermeyecekler goreceksiniz filistin diye hicbisey kalmayacak orda zaten kimsenin umrunda degil olenler iran israil abd uclusu muslumanlari silmek istiyor bence filistin halki o bolgeden kacip baska ulkere siginsinlar hersey bitti
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 ay önce Şikayet Et
    Hoşşşşşt mahluklar. Paslaşın.
    Cevapla
  • Tek Yol İslamdır 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti tüm itrail ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah
    Cevapla
  • %100TÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    3-5 çapulcu köpek. Bunlar iyice azdı. Kudüs paktı derhal kurulmalı. Bu itler oradan atılmalı. Müslüman ülkelerdeki abd üsleri kapatılmalı. İtrail yok edilmeli vesselam.
    Cevapla
  • Mrty 1 ay önce Şikayet Et
    Abd den tepki Yav He hee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıl 2100! Nüfusu en kalabalık din açıklandı! İslam kaçıncı sırada?
TOKİ'den yüzde 25'lik indirim kampanyası! Bakan Kurum duyurdu