Türkiye'nin kararı sonrası İsrail'de kriz patlak verdi!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Tel Aviv yönetiminin tarımsal ürün ithal ettiği Ürdün'de koleranın tespit edilmesiyle İsrail'de meyve ve sebze fiyatlarında keskin artış yaşandığı bildirildi.

GİRİŞ 14.08.2024 19:04 GÜNCELLEME 14.08.2024 19:44
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN'ın Arapça yayınının haberine göre, Türkiye'nin mayısta İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Ürdün'den ithal edilen tarım ürünlerinde kolera tespit edilmesi ve ithalatın durdurulması nedeniyle İsrail'de meyve sebze fiyatları fırladı.

İsrail Çiftçi Konseyi Üyesi İbrahim Mavasi, ülkede sebze meyve fiyatlarının artışındaki etkenlerinden birini Gazze'nin üretici statüsünden tüketici durumuna geçmesi olarak gösterdi.

Tarımda artan maliyet nedeniyle yerel üretimin düştüğüne dikkati çeken Mavasi, bir ton domatesi üretmenin maliyetinin 3300 İsrail şekeline (yaklaşık 885 dolar) yükseldiğini, bu nedenle ürünlerin tüketiciye yüksek fiyatlarla ulaştığını aktardı.

Mavasi, üretimde maliyetin azaltılması için çiftçilere devletten daha fazla teşvik sağlanmasını talep etti.

Türkiye, İsrail'in Gazze'de işlediği katliamlara tepki olarak 3 Mayıs'ta Tel Aviv ile tüm ticareti durdurma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 137
  • Erol 4 hafta önce Şikayet Et
    Ambargo yeterli olmaz yerle bir edelim İsraili
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    En başta kürecik,i kapatın mesela
    Cevapla
  • Mustafa Hakkı 1 ay önce Şikayet Et
    Boykot diyorlar İsrail malına koşan koşana en başta cola merakımız bitmedi içimizde hain çok Türkiye'nin yüzde otuzu Yahudi Hıristiyan Ermeni önce bunlarla mücadele etmeli
    Cevapla
  • Levo 1 ay önce Şikayet Et
    Kendimizi teselli ediyoruz adamlara tum dünya el pence duruyor.yuzde 70 dünya ekonomi ellerinde avenjelık abd emirlerinde.politika üretmelıyız.
    Cevapla
  • Fazlı 4 hafta önce Şikayet Et
    Sen ibrahime su taşıyan karınca ol sanane dünyadan sen boykota devam et
    Cevapla
  • RUHİ 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu şu kızıl kafirin sonunu getirmek için savaşmaya lüzum yok; ticaret bitsin yeter!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Talimatlara aykırı sponsor iddiası! Gözler TFF'ye çevirildi
Yeni emekli olacaklara güzel haber! Formül bulundu