Hamas'tan son dakika ateşkes kararı! İsrail'e 'derhal başlarız' deyip duyurdular

Hamas, yarın Doha'da yapılacak ateşkes ve esir takası müzakerelerine heyet göndermeyeceğini belirterek, İsrail ile müzakerelere yeniden başlamak için şartlarını açıkladı.

GİRİŞ 14.08.2024 20:31 GÜNCELLEME 15.08.2024 00:19
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Katar’ın başkenti Doha’da yarın Gazze Şeridi’nde ateşkese ve esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin yapılacak müzakerelere Hamas, heyet göndermeyecek.

Hamas'tan son dakika ateşkes kararı! İsrail'e 'derhal başlarız' deyip duyurdular

HAMAS, DOHA'YA HEYET GÖNDERMEYECEK

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Sami Abu Zuhri, Hamas’ın müzakerelere heyet göndermeyeceğini belirterek, "Yeni müzakerelere katılmak, işgalin yeni koşullar dayatmasına ve daha fazla katliam yapmak için müzakere labirentini kullanmasına izin verir" dedi.

Hamas'tan son dakika ateşkes kararı! İsrail'e 'derhal başlarız' deyip duyurdular

'BİDEN'IN VİZYONUNA DAYANAN ATEŞKES TASARISI EKSENİNDE DERHAL GÖRÜŞMELERE BAŞLAMAYA HAZIRIZ'

Zuhri, müzakerelerin ardından arabulucuların kendileri ile görüşmesini umduklarını ifade ederek, "Hamas, 2 Temmuz'da kendisine sunulan BM Güvenlik Konseyi kararı ile Biden'ın vizyonuna dayanan öneriye bağlıdır ve hareket bunu uygulayacak bir mekanizma üzerinde derhal görüşmelere başlamaya hazırdır” dedi.

Adı açıklanmayan bir kaynak, Hamas'ın arabuluculardan İsrail'den “ciddi bir yanıt” alarak kendilerine dönmesini istediğini söyleyerek, Hamas’ın bunun gerçekleşmesi halinde yarın yapılacak görüşmeden sonra arabulucularla bir araya geleceğini belirtti.

Hamas'tan son dakika ateşkes kararı! İsrail'e 'derhal başlarız' deyip duyurdular

ABD'DEN HAMAS'A ÇAĞRI: DOHA'DAKİ ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNE TÜM MÜZAKERECİLER GERİ DÖNMELİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Hamas'ın Katar'da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmayacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, tüm müzakerecilerin masaya dönmesi ve bu anlaşmayı sonuca bağlaması gerektiğini söyledi.

Hamas'ın Doha'daki görüşmelere katılmayacağı yönündeki açıklaması sorulan Patel, "Söyleyebileceğim şey, bu yorumların farkında olduğumuz ve bu görüşmelerin gerektiği gibi ilerlemesini beklediğimizdir ve bizim bakış açımıza göre tüm müzakereciler masaya dönmeli ve bu anlaşmayı sonuca bağlamalıdır." dedi.

"Geriye kalan rehinelerin serbest bırakılmasının zamanı çoktan geldi. Bunlar arasında elbette Amerikan vatandaşları da var." diyen Patel, şu anda masada olan anlaşma kapsamında Gazze halkına "rahatlama sağlanması" gerektiğini ifade etti.

Vedant Patel, Katar'ın yarın başlayacak görüşmelerde Hamas adına da temsilcilerin katılacağı yönünde ABD'ye güvence verdiğini hatırlatarak, "Elbette bu konuda söz hakkını onlara bırakacağım." diye konuştu.

Detaya girmekten kaçınan Sözcü Yardımcısı, "Kalıcı veya geçici bir ateşkes ve sonuçlar hakkında bir şey söylemek, aktif ve devam eden bir süreç için kesinlikle yardımcı olmaz." ifadesini kullandı.

İSRAİL HEYETİ DOHA'DA YERİNİ ALACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, müzakerelere heyet gönderdiklerini doğrulayarak, heyetin “müzakereleri yürütme yetkisi” verdiğini açıkladı. İsrail basınında yer alan haberlerde, MOSSAD Başkanı David Barnea, Shin Bet Başkanı Ronen Bar, İsrail ordusundan General Nitzan Alon'un ve Netanyahu'nun kıdemli danışmanı Ophir Falk'ın heyette yer alacağı ifade edildi.

Hamas'tan son dakika ateşkes kararı! İsrail'e 'derhal başlarız' deyip duyurdular

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • B gz 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze’de yaşananların Allah cc kat kat fazlasını yaşatsın İsrail’de Amerika’da
    Cevapla
  • aaa 1 ay önce Şikayet Et
    bu müzakereler birer tuzak...zalim kafirlerin anlaşmaya niyetleri yok...katliam için zamana oynuyorlar....
    Cevapla
  • Gerçek abey 1 ay önce Şikayet Et
    Münafık ve kâfirlere sonsuz cehennem var zaten etleri tekrar birleşip tekrar yanacak sıkıntı yok hemde sonsuz taliplisine güzel acı hemde sonsuz münafıklara daha büyük acı var ohhhhhh hemde sonsuz tekrar tekrar etler birleşecek
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Saddam Hüseyin İsraili Ve Yahudileri yok edecekti Siyonist yanlısı Abd izin vermedi Irakta kimyasal var bahanesiyle Ortadoğu'da fitne fesat çıkararak kan gölüne çevirdi Saddam Hüseyin Tıpkı Yahudileri yok Eden Acımasız Kral Buhtunazir Gibi Yok Edecekti Yahudiler iyi Tanırlar Buhtunaziri Bidaha Aynı sonu yaşayacaklardı abd müdahale etti ve Saddam Hüseyin devrildi ve Astılar
    Cevapla
  • Skut 1 ay önce Şikayet Et
    Bıden'ın vizyonu batsın. Mutlaka vardır sonucunda kendi çıkarları. Gavur abd ateşkesi hep veto etti. Gazzede yaptıklarınızı görmeden gebermeyin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Liste güncellendi! Binlerce emekliye ek gelir: 24 bin liraya varan fırsat....
Kazancı dudak uçuklatıyor! Dünyanın her köşesine ilan verildi: 1 ay bile dayanan olmadı