Gazze için kritik gün! Görüşmeler başlıyor

Gazze'de ateşkes için bugün Katar'da zirve gerçekleştirilecek. Hamas görüşmelere katılmayacağını açıklarken, İsrail Mossad şefi dahil olmak üzere müzakerecilerini Doha'ya gönderiyor

GİRİŞ 15.08.2024 07:47 GÜNCELLEME 15.08.2024 09:01
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ankara, Gazze'de ateşkes için umutlu. Süreci yakından takip eden güvenlik kaynakları, bunu Amerika'nın ateşkes için ısrarcı olmasına bağlıyor. Ankara, başından bu yana Hamas olmadan bir çözüm olamayacağına dikkat çekiyordu. Washington da "Hamas'ın bu noktaya gelmesinde çok önemli katkılarınız var" diyerek, Türkiye'ye teşekkür etmişti.

Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar'ın müzakereleri nasıl etkileyeceği de tartışılıyor. Hamas, Doha'da kurulacak masada yer almayacağını açıkladı. Ancak güvenlik kaynaklarına göre; Katar ve Mısır'ın İsrail'e "Sinvar'ın ateşkes isteğini ilettiği" belirtiliyor.

"REHİNELER" BAŞLIĞI MÜZAKERE SÜRECİNİ ETKİLEYEBİLİR

Ateşkes müzakerelerinde en kritik başlık ise rehinelerin durumu olacak. İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çıkması ve sonrasında Gazze'yi kimin yöneteceği de müzakere edilecek diğer başlıklar olarak biliniyor. Doha'da yapılacak ateşkes görüşmelerinde Amerika Birleşik Devletleri, Mısır ve Katar, "ara bulucu" olarak masada yer alacak.

Beyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklamaBeyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklama

Soykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündüSoykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündü

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze bitti ne kararı bence biz nasıl Müslümanız ona karar versinler
    Cevapla
  • İSA 1 ay önce Şikayet Et
    İnanmayın.. Ateşkes mateşkes yok..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    belki Bir insan çıkar, vicdanen barış der
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail dayaktan anlar.. Boşuna anlaşmak için uğraşmayın. Olan mazlum GAZZE halkına oluyor.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    savaşta taraf olan bir devletin arabulucu olması komik abd hem saldırı emrini veriyor hem de arabuluculuk yapıyor ne tuhaf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan’da patlayan telsizlerin Japon üreticisinden açıklama: 10 yıl önce üretimi durdu
İsrail'in 10 saniye oyunu! Gözleri çıktı elleri koptu