Kuzey Kore'de yıllar sonra bir ilk! Ülkenin kapıları resmen açılıyor

Kuzey Kore, COVID-19 salgını nedeniyle 5 yıldır turizme kapalı tuttuğu sınır kapılarını bir şehir için yeniden açıyor.

Kuzey Kore'de yıllar sonra bir ilk! Ülkenin kapıları resmen açılıyor
Kuzey Kore'de yıllar sonra bir ilk! Ülkenin kapıları resmen açılıyor
GİRİŞ 15.08.2024 18:01 GÜNCELLEME 15.08.2024 18:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, Kuzey Kore hükümeti COVID-19 salgını nedeniyle 5 yıldır turizme kapalı tuttuğu kapılarını, yabancı turistler için ülkenin kuzeyinde bulunan dağlık şehir Samjiyon ile aralık ayında yeniden açacak.

KUZEY KORE'NİN TURİZME AÇILDIĞI RESMEN DOĞRULANDI

Çin merkezli en az 2 tur şirketi, turistlerin yakında Samjiyon'u ziyaret edebileceklerini duyururken, Şangay merkezli bir tur şirketi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şimdiye kadar sadece Samjiyon'un turizme açılmasının resmen doğrulandığını ancak ilerleyen süreçte Pyongyang ve diğer şehirlerin de açılacağını düşündüklerini belirtti.

Kuzey Kore, COVID-19 salgınının başlamasının ardından sınırlarını dış dünyaya kapatmış ancak Temmuz 2023'te Çin ve Rusya'dan gelen resmi heyetlerle ağustosta yurt dışında yaşayan vatandaşlarının yeniden ülkeye girişine izin vererek 2020'nin başlarında uygulamaya koyduğu sınır kısıtlamalarını gevşetmeye başlamıştı.

Pyongyang ayrıca, Moskova ile arasındaki iyi ilişkiler dolayısyla 2024'ün başında Rus turistlerin Kuzey Kore'yi ziyaret etmesine izin vermişti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • 543 1 ay önce Şikayet Et
    kuzey koreye söyleyin her türlü ağır silahı her türlü kıyamet silahlarını üretmelidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Film sahnelerini aratmayacak hırsızlık! Lüks aracı çalan kadın sahibini de ezerek kaçtı...
Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay BM'de Gazze'nin sesi oldu