Guterres'ten soykırım açıklaması: Dünya Gazze'yi izliyor

Son dakika haberi... Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze'nin güneyinde Filistinlilerin acıları artarken "dünyanın bunu izlediğini" söyledi.

GİRİŞ 16.08.2024 22:03 GÜNCELLEME 16.08.2024 22:03
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD ve İngiltere gibi ülkelerin destek verdiği işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde yürtüttüğü pervasızca soykırıma karşı etkisiz kalan Birleşmiş Milletler'den akılalmaz bir açıklama geldi.

"GÜNEYDE ACILAR BÜYÜYOR VE DÜNYA BUNU İZLİYOR"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York'taki BM Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Gazze'deki Filistinliler için bundan daha kötüsü ne olabilir diye düşünürken, güneyde acılar büyüyor ve dünya bunu izliyor." dedi.

Gazze'de, insani açıdan bir "serbest düşüş" yaşandığını ifade eden Guterres, son haftalarda bölgedeki atık sularda çocuk felci virüsü tespit edildiğini, bunun, virüsün şu anda Gazze'de "risk altında olan yüz binlerce çocukta bulunduğu anlamına geldiğini" belirtti.

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Genel Sekreter, "BM, Gazze'de 340 binden fazla çocuk için hayati önem taşıyan bir çocuk felci aşısı kampanyası başlatmaya hazırlanıyor." diye konuştu.

SÜREKLİ GÖÇE ZORLANAN GAZZELİLER

Antonio Guterres, Gazze'de temiz su ve sanitasyon sistemlerinin yok edilmesi, hastanelerin çoğunun hizmet veremez durumda olması ve güvenlik nedeniyle insanların "sürekli kaçmak zorunda olmaları" gibi zorluklara da değindi.

"AKSİ TAKDİRDE BÖLGE İÇİN DE FELAKET ETKİSİ OLACAK"

"Rutin aşılamalar, çatışma nedeniyle ciddi şekilde aksadı. Kızamık ve Hepatit A gibi diğer önlenebilir hastalıkların yayılmasını artırdı." diyen Guterres, şunları kaydetti:

"Tüm taraflardan, kampanya için insani aralar garanti ederek derhal somut güvenceler vermelerini rica ediyorum. Açık olalım, çocuk felci için en etkili aşı barış ve derhal insani bir ateşkes sağlamaktır. Her yerde savaş varken çocuk felci aşılama kampanyası yürütmek imkansızdır. Çocuk felci siyasetin ötesine geçer, tüm bölünmeleri aşar. Aksi takdirde, sadece Gazze'deki Filistinli çocuklar için değil, aynı zamanda komşu ülkeler ve bölge için de felaket etkisi yaratacak olan kötülükleri yenmek bizim ortak yükümlülüğümüzdür."

Soykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündüSoykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündü

Beyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklamaBeyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklama

Gazze'de açlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybettiGazze'de açlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

Soykırımı gören Avrupalı öfkeden ağladı! İslam dünyasında çıt yokSoykırımı gören Avrupalı öfkeden ağladı! İslam dünyasında çıt yok

İsrailli Bakan, Lübnan halkını Gazze videosuyla tehdit ettiİsrailli Bakan, Lübnan halkını Gazze videosuyla tehdit etti

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Battalgazi 44 4 hafta önce Şikayet Et
    Niye duruyorsun o mevkide satılmışlar
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Iki devletli cozum diye diye kucucuk yavrular oliyor. O cocuklarin suan vatana degil yadama sansina ihtiyaci var. Misir ikna edilmeli gazzeliler sinaya yerlesmeli ve hayatta kalmalilar. Kudus defalarca fet edilip kaybedildi. Tekrar fet ederiz. Bugun herkez izlerken cocuklar oluyor. Misir ikna edilip o cocuklar kurtarilmali,sonrasina sonra bakariz suan zaten herkez bakmaktan baska bisey y
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah bu israilin belasini versin inşahla çok aşiğlik bir halk
    Cevapla
  • Hakk 4 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyede bir pkk li gazeteci hapse girse Almanya Abd insan hakları deyip makat parçalardı. Şimdi noldu. Renkleri açıkça ortaya çıktı. O Arap devletlerinin de sonu iyi olmayacak. Çöllere yaptıkları havuzlar onları kurtaramayacak. Allahın gazabı yakındır
    Cevapla
  • Tanju 4 hafta önce Şikayet Et
    Amerika savaşa taraf olduğu müddetçe çözüm görünmüyor çünkü tıkıyor. Bir de barış havası estiriyor. Ama tarih gerçekleri yazıyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi