Hamas yetkilisinden Katar, Mısır ve ABD’ye sert tepki

Hamas'ın üst düzey yetkilisi, dün sona eren Gazze'de ateşkes müzakerelerinin ardından Katar, Mısır ve ABD tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ve arabulucuların 'hayal sattığını' belirtti.

GİRİŞ 17.08.2024 20:17 GÜNCELLEME 18.08.2024 09:09
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda Perşembe günü başlayan ve dün sona eren Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

BIDEN YALAN MI SÖYLÜYOR?

Arabulucu ülkelerin görüşmeler sonunda yaptığı "iyimser" açıklamalar ile ABD Başkanı Joe Biden’in yaptığı "anlaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız" açıklaması Hamas tarafından kabul görmüyor.

Guterres'ten soykırım açıklaması: Dünya Gazze'yi izliyorGuterres'ten soykırım açıklaması: Dünya Gazze'yi izliyor

MÜZAKERELERDE İLERLEME KAYDEDİLDİĞİNE DAİR BEYANLAR "YANILSAMA"

İsmi açıklanmayan Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi BBC’ye yaptığı açıklamada, müzakereler sonunda ateşkes anlaşmasında ilerleme kaydedildiği yönündeki görüşleri "yanılsama" olarak nitelendirdi.

ABD'den son dakika Gazze hamlesiABD'den son dakika Gazze hamlesi

"ARABULUCULARDAN ALDIĞIMIZ BİLGİLER HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLDU"

Müzakerelere ilişkin konuşan yetkili, arabulucuların "hayal sattığını" vurgulayarak, "Arabuluculardan aldığımız bilgiler hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi." ifadelerini kullandı.

İran'dan son dakika ABD ve İsrail çıkışı: Sahtekarlık peşindeler...İran'dan son dakika ABD ve İsrail çıkışı: Sahtekarlık peşindeler...

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu işin içindee abd ve satılık mısır varsa zaten israilin iyiliği içindir
    Cevapla
  • Yorumcu 4 hafta önce Şikayet Et
    Hamas barış istiyorsa savaşı İsrail topraklarına taşımalı, Gazze'de yapılanların aynısını telavive yapmalı. Ancak o zaman barış olur. İsrail üstün durumda ,Abd arkasında kesinlikle ateşkes ve anlaşma olmaz. İsrail zaman kazanıyor.gücünü takviye ediyor. Daha büyük katliamlar yapacak.
    Cevapla
  • Realite 4 hafta önce Şikayet Et
    Nerede insan haklarından sürekli dem vuranlar gözleri kör olduda görmedi mi?Yoksa kulakları sağır olduda duymadı mi?Hadi hamas ile israil ordusu savaşır ancak Yuzbinlerce çocuk kadın yaşlının öldüğü ortada.Dünyada zalimlik var Lider yok,Daha zalimi gelene kadar devam edin zalimliklerinize.Bu insanları o zaman anlayabileceksiniz..
    Cevapla
  • iosen 4 hafta önce Şikayet Et
    haniyenin öldürülmesi barışın olmayacağını göstermişti zaten
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Biden yalancı ikiyüzlü gavur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray - Gaziantep FK! CANLI
Türkiye'nin ikinci yerli otomobili için start verildi