Hamas, Türkiye'yi bilgilendirdi! 'ABD, pembe tablo çiziyor'

Hamas, Türkiye'yi bilgilendirerek, ABD'nin müzakerelere ilişkin "pembe tablo çizmesine" rağmen gerçek durumun böyle olmadığını ve İsrail'in geçen haftaki görüşmelerde arabulucuların tekliflerine yanıt bile iletmediğini belirtti.

GİRİŞ 19.08.2024 01:35 GÜNCELLEME 19.08.2024 09:29
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Hamas yetkilileri, hafta sonu Türkiye'yle temas kurarak, İsrail ile müzakere sürecine dair bilgi verdi.

Hamas Sözcüsü Hamdan CNN’e konuştu:İsraillilere Filistinlileri öldürme hakkı veriyorsunuzHamas Sözcüsü Hamdan CNN’e konuştu:İsraillilere Filistinlileri öldürme hakkı veriyorsunuz

"ABD, PEMBE TABLO ÇİZİYOR AMA GERÇEK DURUM BÖYLE DEĞİL"

Hamas yetkilileri, ABD'lilerin müzakerelerin gidişatına ilişkin "pembe bir tablo çizdiğini" ancak müzakerelerdeki gerçek durumun böyle olmadığına dikkati çekti.

Hamas'a göre, İsrail'in öne sürdüğü şartlar daha önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından 10 Haziran'da desteklenen senaryonun ve Hamas'ın 2 Temmuz'da onayladığı şartların bile gerisine düşmüş durumda.

İSRAİL, HAMAS'IN İSTEDİĞİ 100 İSMİ VETO ETMEK İSTİYOR

Buna göre İsrail, Hamas'ın İsrail'in Philadelphi​​​​​​​ Koridoru'ndaki varlığını kabul etmesini; Netzarim Koridoru'ndaki kontrol noktaları ile güneyden kuzeye geçen Gazzelileri denetlemeyi ve Hamas'ın serbest bırakılmasını istediği yaklaşık 300 mahkumdan oluşan listeden 100 ismi veto edebilmeyi istiyor.

Bir diğer ek talep de İsrail'in Gazze ve Ramallah'tan sürgün edilmesini istediği Filistinlilerin sayısını içeriyor. Bu kapsamda İsrail, 200 ismin Filistin'den ayrılmasını istiyor.

"NETANYAHU'NUN NİHAİ AMACI ASKERİ HAREKATI DEVAM ETTİRMEK"

Hamas'ın Türk Dışişleri yetkililerine verdiği bilgiye göre, İsrail geçen haftaki görüşmelerde arabulucuların tekliflerine yanıt bile iletmedi. Hamas'a göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun nihai amacı askeri harekatı devam ettirmek için zaman kazanmak.

Hamas'tan ateşkes görüşmeleri hakkında kritik açıklamaHamas'tan ateşkes görüşmeleri hakkında kritik açıklama

Kassam komutanı vuruldu mu? Hamas’tan net açıklamaKassam komutanı vuruldu mu? Hamas’tan net açıklama

Hamas'tan Biden'ın ateşkes önerisine yeşil ışıkHamas'tan Biden'ın ateşkes önerisine yeşil ışık

İsrailli Bakan ara bulucu ülkelerin ateşkes çağrısına 'tehlikeli bir tuzak' dediİsrailli Bakan ara bulucu ülkelerin ateşkes çağrısına "tehlikeli bir tuzak" dedi

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Aydin durmus 3 hafta önce Şikayet Et
    Israile tas ustunde tas omuz ustunde bas birakmayacaksin bunu yapmak icin DOLARI REZERV PARADAN CIKARACAK TICARETI KENDI PARAMIZ VE SARTLARDA yapicaksin o zaman once abd sonra israil yok olur. Hitler neden yahudileri katlediyordu? Cunku kendini ve almanlari musluman goruyordu.Bence.
    Cevapla
  • MUHAMMED GAZİ 3 hafta önce Şikayet Et
    Zalım yerin dibine girecek ALLAHIN İZNİ İLE
    Cevapla
  • Muhammed 3 hafta önce Şikayet Et
    İki yumurta pişirmek için dünyayı yakan bir kavimdir Yahudiler. Lanetlenmiş 70Peygamberi katletmişler.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Kendimize gelmessek daha çok bedel öderiz
    Cevapla
  • ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    Hamas yapacağı min dekke dukke minvalından yapacak nasıl ki israil ismail haniyi öldürdüyse onlarda Netanyahu yu aynı şekilde takibe alacaklar ve cehenemi yaşatmaları lazım israil ancak kuvvet ten anlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cipin çarptığı Kaan son yolculuğuna tutttuğu takımın formasıyla uğurlandı
EA Sports FC 25'nin en güçlü futbolcusu açıklandı!  İşte listenin tamamı...