Dünyaya böyle ilan etti! Gazze'de yapacaklarımız var! Ordumuz hazır

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin Filistin davasından vazgeçmeyeceğini belirterek ''Mısır ile Gazze arasındaki sınırı bize açarlarsa yapacaklarımız var. Ordumuz hazır.'' dedi.

GİRİŞ 19.08.2024 17:35 GÜNCELLEME 19.08.2024 17:43
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Cezayir’de 7 Eylül’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkenin kuzey doğusundaki Konstantin kentinde düzenlenen programda destekçileriyle buluştu.

'ORDUMUZ HAZIR'

Tebbun, burada yaptığı konuşmada, “Filistin davasından ve özellikle Gazze Şeridi’nden vazgeçmeyeceğiz. Mısır ile Gazze arasındaki sınırı bize açarlarsa yapacaklarımız var. Ordumuz hazır. Sınır (Refah Kapısı) açılır açılmaz 20 gün içinde 3 hastane inşa edeceğiz.” dedi.

YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı soykırıma ve yıkıma dikkati çeken Tebbun, “Yüzlerce doktor göndereceğiz. Siyonistler (İsrail) tarafından yıkılanı yeniden inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



SİYONİSTLERLE SAVAŞTIK VE ŞEHİT VERDİK

Tebbun, Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil Cezayirlilerin de olduğuna vurgu yaparak, “Filistin ile Cezayir mesafe olarak birbirinden uzak ama kalben yakınımızda. Nekbe döneminde (1948) sömürge altında olmamıza rağmen, Siyonistlerle savaştık ve şehit verdik.” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü savaşın medeni bir savaş olmadığına ve korkunç bir katliam gerçekleştirdiğine dikkati çeken Tebbun, “Filistinlileri yok ederek Filistin davasını yok etmeyi hedefliyorlar. Ancak biz bunu asla kabul etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cezayir Anayasa Mahkemesi, 1 Ağustos'ta, bağımsız aday Abdülmecid Tebbun, Sosyalist Güçler Hareketi’nden (FFS) Yusuf Uşiş ve Barış Toplumu Hareketi’nden (MSP) Abdulaali Hassani Şerif'in 7 Eylül'de yapılacak seçimlere adaylıklarının kesinleştiğini duyurmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 172
  • Nebahat şahin 2 ay önce Şikayet Et
    Oy toplamak için Filistin i bile kullandılar daha haberi okumadan ilk aklıma gelen insanları kandirdigi
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yeni yasaya gore o sehirin belediye baskanina dava acilmali
    Cevapla
  • engin 2 ay önce Şikayet Et
    la bunlar ne diy. iran ve diğerleri gibi bunların hepsi aynı holiwood filmi üzerinden ingiliz senaryosuyla hareket ediyler.
    Cevapla
  • Karadayı 2 ay önce Şikayet Et
    Adam savaşacam demiyoki hastane kuracam diyor hemde 20 günde bide 3 tane
    Cevapla
  • Musa 2 ay önce Şikayet Et
    Hava gazı rumba. ver coşkuyu , tipin hiç de söylediklerini yapacak bir izlenim vermiyor .
    Cevapla
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Katliam ABD ye aittir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?
Teröristbaşı Öcalan cezaevinden çıkacak mı? Umut hakkı nedir?