Rusya'dan sert tepki: Ermenistan sabote ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan yönetiminin, Sünik bölgesinde ulaşım bağlantılarına ilişkin anlaşmayı sabote ettiğini belirterek, "Bu anlaşmada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın imzası var." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 19.08.2024 18:29 GÜNCELLEME 19.08.2024 18:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Lavrov, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rus gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması konusuna değinen Lavrov, bir an önce anlaşmanın sağlanmasından ve ulaşım bağlantıları üzerindeki engellerin kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.

"BU YAKLAŞIMIN AMACININ NE OLDUĞUNU ANLAMAK ZOR"

Lavrov, "Maalesef Ermeni yönetimi, Ermenistan'ın Sünik bölgesi üzerinden ulaşım bağlantılarına ilişkin anlaşmayı sabote ediyor. Bu anlaşmada Paşinyan'ın imzası var. Bu yaklaşımın amacının ne olduğunu anlamak zor." diye konuştu.

"BATI'NIN KURSK İLE İLGİLİ YAKLAŞIMI UTANÇ VERİCİ"

Ukrayna ordusunun Kursk bölgesine saldırmasına ilişkin Batı'nın yaklaşımını değerlendiren Lavrov, ABD'nin Kursk'a saldırı düzenleneceğinden haberdar olduğunu ifade etti. Lavrov, şunları kaydetti:

"ABD'nin talimatı olmasaydı (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy asla bunu yapmaya karar vermezdi. Herkes bunu biliyor. Amerikalılar her zaman yalan söyledi. Batı'nın yaklaşımı utanç verici. Bu yaklaşım Batı'nın büyüyen çaresizliğini, Zelenskiy'nin verilen görevi yerine getiremediğini gösteriyor."

Moskova ile Kiev arasında Katar'ın arabuluculuğunda enerji unsurlarının güvenliğine dair müzakereler yapıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Lavrov, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile Kursk'a saldırması nedeniyle müzakere etmeyecekleri yönünde açıklama yaptığını anımsattı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • tabi 1 ay önce Şikayet Et
    ermeniye arka çıkan silah veren anlaşmalara uymayan rusyaya mı güveneceğiz?
    Cevapla
  • Dadaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bizler Türk milleti olarak Ukrayna ya İHA veriyor uz ama Rusya'dan da S 400 alıyor uz bu işler böyle herkesin hesabı başka
    Cevapla
  • TALHA 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ermeniler pkk lılar rum yunanlar birinin emrine boyunduruğuna girmeden, tasmalı iti olmadan yaşayamazlar dolayısı ile bulduğun yerde gömeceksin.
    Cevapla
  • Sas 1 ay önce Şikayet Et
    Abd hep yalan söyledi tabiki abd Ukraine Kursk icin emri verdi istihbarat verdi silah da verdi
    Cevapla
  • emrah deli niğdeli 1 ay önce Şikayet Et
    yorumları okuyunca anlıyorumki bu yorumcular hep halkı rusyacı yada abd li yapma yönünde sizene rusyadan size ne abd den susun artık
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    zelinski,nin netenyahudan hiçbir farkı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yaralı taşıyan ambulansa yol vermedi!
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi