İsrail Haniye'nin korumaları ve çalışanlarını da öldürdü

Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin bazı korumaları ile ofisinde çalışanların hayatını kaybettiğini duyurdu.

GİRİŞ 20.08.2024 13:55 GÜNCELLEME 20.08.2024 14:04
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin bazı korumaları ile ofisinde çalışanların hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırısına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in Şatı Mülteci Kampını hedef aldığı saldırısında, Heniyye'nin bazı korumaları ve ofisinde çalışanların yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Taziye mesajının yer aldığı açıklamada, hayatını kaybedenlere ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Hamas, bu saldırının, İsrail'in, "Heniyye ile yakından uzaktan bağlantısı olan herkese duyduğu nefretin boyutunu" yansıttığını belirtti.

İsrail'in işlediği bu suçların, Heniyye'nin çocuklarına ve torunlarına düzenlediği suikast ya da akrabalarının evlerini bombalamakla başlamadığı gibi Tahran'daki suikastla da bitmeyeceği ifade edildi.

İsrail saldırılarının Filistinlilerinin direniş iradesini kıramayacağı vurgulandı.

İsrail'in dün Şatı Mülteci Kampında bir grup Filistinliyi hedef aldığı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Hamas lideri Heniyye, 31 Temmuz'da Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtmişti.

Şehit Haniye'nin oğlunu teselli ettiği anlarŞehit Haniye'nin oğlunu teselli ettiği anlar

Haniye suikastında son dakika gelişmesi! Oğlu duyurdu: Güdümlü füze...Haniye suikastında son dakika gelişmesi! Oğlu duyurdu: Güdümlü füze...

Şehit İsmail Haniye'nin sabah ezanı okuduğu görüntüler sosyal medyayı salladıŞehit İsmail Haniye'nin sabah ezanı okuduğu görüntüler sosyal medyayı salladı

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • AsiM 3 hafta önce Şikayet Et
    Yakında bizlere kadar gelecekler herkesi not almışlar ama karışlık hiç bir şekilde verilmiyor sadece kürsülerden nutuk atılıyor alttan desteğe devam ediliyor
    Cevapla
  • Musa 4 hafta önce Şikayet Et
    Abi bu ne ya kurbanlık koyun gibi herkes sırasını bekliyor ve hiç bir şey yapılamıyor. Çok acı.
    Cevapla
  • Muratty55 4 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara insan muamelesi yapmak insanlığa hakarettir. Nefretin eyleme dönüştüğü gün bunları kabul edecek bir ülke varmi dünyada. Bunca nefrete rağmen bu topraklarda yasayabileceklerini sanan aptal canîler sürüsü. O gün sizi kim kurtaracak. Dönüşü olmayan yola girdiniz, yolun sonu göründü.
    Cevapla
  • Kral 4 hafta önce Şikayet Et
    İçinizde birileri sizi satiyo uyanık olun 10 aydır yapamadığını 15 güne sığdırdı İsrail cok ciddi sizmalar var
    Cevapla
  • meraci83 4 hafta önce Şikayet Et
    Tamam İsrail denen kuduz it i anladık anlamasına da Hamas ın, Filistin in hiç mi istihbaratı yok?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe, FETÖ'cü Enes Kanter'e ateş püskürdü!
Başkan Erdoğan, Ali Koç'u kabul etti