Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, NATO birliklerinin Ukrayna'ya girmesi durumunda Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlayacağını belirterek, "Nükleer silah kullanılacak ve anında korkunç seviyede tepki verilecek." dedi.

GİRİŞ 20.08.2024 18:45 GÜNCELLEME 20.08.2024 19:59
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu "Rossiya" kanalına verdiği röportajda, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Daha önce Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının (İHA) ülkesinin hava sahasını ihlalettiğine dikkati çeken Lukaşenko, bunun defalarca gerçekleştiğini söyledi.

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

'EĞER NATO UKRAYNA'YA BİRLİKLERİNİ YOLLARSA ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI BAŞLAYACAK'

Ukrayna'dan gelebilecek tehditlere karşı gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Lukaşenko, Belarus-Ukrayna sınırına mayın ve asker yerleştirdiklerini belirtti.

Lukaşenko, NATO'nun Ukrayna'ya birlik göndermesi ihtimalini değerlendirerek, "Eğer onlar (Batılılar) NATO birliklerini sokarsa, Üçüncü Dünya Savaşı başlayacak. Çünkü bu durumda hem taktik hem de stratejik nükleer silah kullanılacak, anında korkunç seviyede tepki verilecek." diye konuştu.

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

'TEK KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR, BU DA DEVLET SINIRIDIR'

Durumun gerginleşmesini istemediklerini belirten Lukaşenko, "NATO ile savaşı istemiyoruz. Ancak bunu yaparlarsa başka bir çaremiz kalmaz. Kırmızı çizgi kalmaz. Tek bir çizgimiz var, bu da devlet sınırıdır. Sınıra bastıkları anda yanıt verilecek." dedi.

'BU GERGİNLİK UKRAYNA'NIN YOK EDİLMESİYLE SONUÇLANABİLİR'

Lukaşenko, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine girdiğine dikkati çekerek, "Ukrayna, durumu gerginleştiriyor. Böyle devam ederse, bu gerginlik Ukrayna'nın yok edilmesiyle sonuçlanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

Bu nedenle, Rusya ile Ukrayna'nın barış müzakerelerini yeniden başlatması gerektiğini vurgulayan Lukaşenko, müzakerelerde İstanbul'da Mart 2022'de hazırlanan anlaşmanın baz alınabileceğini söyledi. Lukaşenko, "Sahadaki durum değişti, ama buradan başlanabilir. Müzakere masasına oturup meseleyi halletmek gerekiyor. Böyle bir imkan var." dedi.

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

'ERMENİSTAN'A KİMSENİN İHTİYACI YOK, HERKES ERMENİSTAN'I UNUTACAK'

Cumhurbaşkanı Lukaşenko, şöyle devam etti:

"Siz (Ruslar) bazen Nazilerden bahsediyorsunuz. Orada (Ukrayna'da) Nazi artık kalmadı. Ukrayna Nazilerden arındırıldı. Orada birkaç Nazi kaldı, ancak onlara da itibar edilmiyor. Bugün Ukrayna halkının yüzde 70'ten fazlası Zelenskiy'den nefret ediyor. Çünkü Zelenskiy, verdiği sözleri yerine getirmedi ve bu nedenle insanlar ölüyor."

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

Ermenistan'ın son dönemde Batı ile yakınlaşma siyaseti izlediğine işaret eden Lukaşenko, "Bizim dışımızda Ermenilere kimin ihtiyacı var? Kimsenin onlara ihtiyacı yok. Ermenilerin, kendi ekonomisini geliştirmeleri ve sahip olduklarına odaklanmaları gerekiyor. Hangi Fransa, hangi (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron? Macron yarın olmayacak ve herkes Ermenistan'ı unutacak." şeklinde konuştu.

Aleksandr Lukaşenko, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin acil durumlarda Rusya ve Belarus'a yardım için başvurduklarına dikkati çekti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Ali Veli 3 hafta önce Şikayet Et
    Nato denilen birlik ya da örgüt, Avrupa da düzensizlik, savaş ya da kendinden güçlü bir ülke istemiyor. Rusya, kendisini bu savaşa hazırlarken, NATO üyesi Avrupalı devletlerin birkaçı hariç(İngiltere ve Fransa) savaşa, hazır ülke yok. ABD silah pazarındaki payını tekrar ele geçirmek için Ukrayna da silahlarını deniyor ya da hibe adı altında satıyor.
    Cevapla
  • Ali Veli 3 hafta önce Şikayet Et
    "NATO" denilen, aciz birlik. Türkiye, Rusya ile savaşa girecek diye, Türkiye'deki "Patriot" hava savunma sistemlerini geri çekti. Olası bir RUSYA savaşında Türkiye'nin yanında "DEĞİLİZ" açıklaması yaptı. Kanımız ile girdiğimiz NATO'dan bizi çıkarmaya kalktı. Şimdi ise birlik üyesi dahi OLMAYAN, Ukrayna için 3. Dünya Savaşını çıkaracaklarını söylüyorlar. YORUMSUZ...
    Cevapla
  • Bilyormudunuz 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam da yahudi asıllı, gerçek soy ismi bu değil. Karısının soy ismini taşıyor, buyurun araştırın.
    Cevapla
  • Ali Veli 3 hafta önce Şikayet Et
    Neden Rusya İle Ukrayna anlaşmıyorlar. İki devlette aynı IRKTAN geliyor. Dini inançları aynı. Akrabalık bile var aralarında. NEDEN??? Gereksiz bir çatışmayı sürdürüyorlar. Ama Filistin de olanlar akla, mantığa, vicdana sığacak gibi değil! Terör örgütü israil, gözünü kan bürümüş, şeytani bir şekilde mazlumları öldürüyor. Dünya denilen 5 daimi üye "GIK!" demiyor.
    Cevapla
  • Mmm 3 hafta önce Şikayet Et
    Ukraynan başında palyaço siyonist yahudi
    Cevapla
  • Naim 3 hafta önce Şikayet Et
    Ateşkes imzalanmaz. Rusya'nın birçok emperyalizm fikirleri var ve bunlardan bir üyesi Ukrayna. Ondan dolayı Ukrayna'nın tamamını işgal etmek isteyecektir. Ama Ukrayna'da emperyalist bir canavara dönüşmek istiyor sanki. Eski hayalleri var Rusya'dan intikam için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB resmen duyurdu: Alper Gezeravcı'ya kritik görev!
Otobüs durağına zarar verdiler, belediye o anları sosyal medyada paylaştı