"Kilise camiye dönüştürülecek" söylentisi ortalığı karıştırdı

ABD'nin New York eyaletindeki St. Ann's Kilisesi'nin satışı 2022'de tamamlanmıştı. 250 bin dolara satılan kilisenin, iki yıl sonra camiye dönüştürüleceği iddiası ortaya atıldı. Ancak satış anlaşmasında böyle bir madde bulunmuyor.

"Kilise camiye dönüştürülecek" söylentisi ortalığı karıştırdı
"Kilise camiye dönüştürülecek" söylentisi ortalığı karıştırdı
GİRİŞ 21.08.2024 15:06 GÜNCELLEME 21.08.2024 15:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin New York eyaletindeki bir kilisenin Müslüman topluluğa ait bir şirkete satılması sosyal medyada tartışma yarattı.

Buffalo şehrindeki St. Ann's Kilisesi'nin "Buffalo Crescent Holdings" firmasına satışı 2022'de tamamlanmıştı. Şirket, kar amacı gütmeyen "Downtown Buffalo İslam Merkezi"yle bağlantılı faaliyet gösteriyor.

Buffalo Katolik Piskoposluğu'ndan yapılan açıklamada, 1886'da Alman göçmenler tarafından inşa edilen kilisenin artan bakım maliyetleri nedeniyle 250 bin dolara satıldığı bildirilmişti.

Satış ilk başta çok ses getirmese de Rahip Ronald Vierling'in X paylaşımı, meseleyi tekrar gündeme taşıdı.

Rahip, gönderisinde kilisenin camiye çevrileceğini öne sürdü. Fakat "Downtown Buffalo İslam Merkezi"nin sitesinde veya anlaşma belgelerinde kilisenin camiye dönüştürüleceğine dair bir ibare yer almıyor.

Buffalo Piskoposluğu Sözcüsü Joe Martone, New York'ta Katolik kilisesiyle ilgili haberler yayımlayan The Tablet'a yaptığı açıklamada, ibadethanenin 2012'den beri kullanılamadığını belirtti.

Kilisenin bakım masrafları için o dönem 30 milyon dolar istendiğini belirten Martone, ibadethanenin satılmasının hem hukuka hem de dine uygun olduğunu ifade etti.

Sözcü, dini teamül olarak kullanılamayan kiliselerin statüsünün değiştirilip "kutsal değerlere aykırı düşmeyecek şekilde" başka amaçlarla kullanılması için satılabileceğini bildirdi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Das 4 hafta önce Şikayet Et
    Halki kin ve nefrete saldiriya teşvik etmek almanyada ingilterede fransada böyle cok yaygin başta bild gazetesi yalan yanlış haber yapip almanlari yabancilara düsman etti irkcilar bazi eyalette en güçlü parti secildi saldirilar artti her yerde hakkini menfaatini çiğnendi lafta hukuk devleti irkcilar ne anlar haktan hukuktan irkcilar ne zamandan beri demokrat yabanciya söz hakki yok
    Cevapla
  • aaa 4 hafta önce Şikayet Et
    mulk kendilerininse camide yapabilirler cok da guzel olur InshaAllah
    Cevapla
  • Mesele 4 hafta önce Şikayet Et
    Benim Müslüman kardeşlerim parasını verip kendi memleketlerinde ellerinden kiliselerini alabilecek duruma gelmiş. Bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun, kardeşlerime de helal olsun...
    Cevapla
  • delidumrul 4 hafta önce Şikayet Et
    özel mülk bal gibi cami olur. bu kafir fitne çıkarmış. biri infaz etsin bu iti
    Cevapla
  • ali 4 hafta önce Şikayet Et
    ahır yapın bar yapın . türkiye de yapıldı yapılıyor bakın nasıl ses geliyor yaptırıyorlar mı görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?
236 yolculu Londra uçağında panik anları! Çantadaki cihaz patladı!