Beyaz Saray 'acil' diyerek açıklama yaptı!

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "Gazze'de ateşkes görüşmelerinin tamamlanmasının aciliyetini" vurguladı.

GİRİŞ 22.08.2024 06:22 GÜNCELLEME 22.08.2024 09:22
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Başkan, ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması anlaşmasının tamamlanmasının aciliyetini vurguladı ve kalan engellerin kaldırılması için Kahire'deki yapılacak görüşmeleri değerlendirdi." ifadesine yer verildi.

ABD'nin, İran ve İran destekli örgütler karşısında İsrail'e olan askeri desteğinin devam edeceğini kaydeden Biden, bölgedeki Amerikan askeri varlığına ilişkin son durumu da Netanyahu ile değerlendirdi.

Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için müzakereler yapılmıştı.

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın ara buluculuğunda yürütülen müzakerelerde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli öldü, 92 bin 981 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Hakan TAŞÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    Verin silahları geçin dalganızı Alçaklar teröristler soykırımcılar Allah hepinizin belasınıı versin inşallah Katil BİDEN ATEŞİN BOL OLSUN BU DÜNYADAİKEN YAKSIN RABBİM İNŞALLAH. SİYONİST BİDEN amin
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 hafta önce Şikayet Et
    Alçak, bunak adam, dünyayı kandırıyor. Ulan yahudi iti ,seni kim sallar. Bu arada zaman kazanıp katliamlara ve soy kırıma devam ediyorlar....
    Cevapla
  • Seçim 3 hafta önce Şikayet Et
    Aşagılık oyuncular bu yalanları yiyenlere yazıklar olsun
    Cevapla
  • Engin M.ÖZERTAN 3 hafta önce Şikayet Et
    Sene-i Devriyesi geldi... Yalandan göz boyamayın. Tavşana kaç, Tazıya tut taktiği. ABd, tüm dünya devletleri nezdinde itibarını yitirdi. İsrail hariç...
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    yalancı üçkağıtçı bidon kavalı baydın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Lübnan'ı kana bulayan cihaz Pager! Dikkat çeken detay
AK Parti'den yeni emeklilik sistemi ve 'Memur Yasası' açıklaması