Birleşmiş Milletler: Gazze'de nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze'de nüfusun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığının altı çizildi.

GİRİŞ 22.08.2024 23:10 GÜNCELLEME 23.08.2024 08:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de nüfusun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini ve orada hiçbir yerin güvenli olmadığını bildirdi.

OHCHR, X sosyal medya platformundan İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de yaşananlara ilişkin paylaşımda bulundu.

İsrail'in, 1 Ağustos'tan bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un bazı bölgelerinde yaşayan Filistinlilerden 13'üncü kez "sözde insani bölgelere" gitmelerini istediği belirtilen paylaşımda, "Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ı yerinden edildi. Şimdi Gazze Şeridi'nin sadece 10'da 1 kadar bir alana itildiler" bilgisi paylaşıldı.

Paylaşımda, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığının da altı çizildi.

İŞGALCİ İSRAİL'İN GAZZE'DE İŞLEDİĞİ SOYKIRIM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 265 Filistinli öldü, 93 bin 144 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 330'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 693 askerinin öldüğünü, 10 bin 56 askerinin yaralandığını duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrailli Bakan ‘Refah’ta Hamas’ı bitirdik’ dedi, Hamas’tan videolu cevap geldiİsrailli Bakan ‘Refah’ta Hamas’ı bitirdik’ dedi, Hamas’tan videolu cevap geldi

Katil İsrail ve ABD'nin sinsi Gazze planı! Dünyadan koparılacakKatil İsrail ve ABD'nin sinsi Gazze planı! Dünyadan koparılacak

Gazze'de görev yapan Amerikalı doktor: Kafasından vurulmuş çocuklar gördümGazze'de görev yapan Amerikalı doktor: Kafasından vurulmuş çocuklar gördüm

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • hhüseyin 2 hafta önce Şikayet Et
    Katil Amerika. Netanyahu tutuklansın
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Dünyada müslüman lider olmadığını görmüş olduk hepsi lafta şunu yaptık bunu yaptık ABD açıktan destek verebiliyor ama müslüman ülke liderleri sadece kınıyor eğer bir kavim helak olacaksa onlar biz şuan müslüman olarak görünen ama Müslümanlıkla alakası olmayan insanların üzerine yağacak Allah bizi Yahudilerin tasmasiyla dolaşan liderlerden korusun inşallah
    Cevapla
  • umut 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu cuma günü hürmetine Allahım israil i yerle bir et, bu katil ler sürüsüne karşı mücadele edenlere zaferler nasip eyle.
    Cevapla
  • muhammed 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye olarak gönüllülerden oluşan bir orduyla niye gazzeye girmiyoruz? Savaş gemilerimiz gazze sahillerine tank top asker çıkarsa gazzeliler bayram sevinci yaşardı. Bize cesur iman yürekli lider lazım
    Cevapla
  • KaaN 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail bu saatten sonra yok edilmeden dünyada hiçbir yer güveli olmayacak. Bu siyonist soykırımcı alçaklar kendi alçak inanışları için bütün dünyayı yakmayı göze alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kubbe Yunan basınında: Öve öve bitiremediler!
İBB'den spor merkezlerine yüzde 150 zam!