BM Netanyahu'nun işgal planını açıkladı!

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in ateşkes müzakereleri kılıfıyla kalıcı işgal ve daha fazla toprak gaspı için koşullar oluşturmaya çalıştığını bildirdi.

BM Netanyahu'nun işgal planını açıkladı!
BM Netanyahu'nun işgal planını açıkladı!
GİRİŞ 23.08.2024 00:00 GÜNCELLEME 23.08.2024 00:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Albanese, İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes müzakerelerine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese

"İSRAİL, KALICI İŞGAL VE DAHA FAZLA TOPRAK GASPI İÇİN KOŞULLAR OLUŞTURMAYI DENİYOR"

Müzakerelerde tarihin tekerrür ettiğini belirten Albanese, "İsrail, Filistin'in geri kalan kısımlarına sahip olmak için müzakereleri kullanıyor. İsrail, ateşkes müzakereleri kılıfıyla kalıcı işgal ve daha fazla toprak gaspı için koşullar oluşturmayı deniyor." ifadelerini kullandı.

Albanese, Filistin tarihine aşina olanların, İsrail'in yasadışı işgali altında Filistinlilere neler olduğunu ve yerleşimci sömürgeciliğin örneğinin farkında olacağını bildirdi.

Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için müzakereler yapılmıştı.

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Milleti İbrahim 2 hafta önce Şikayet Et
    Bütün izzet Allah’ın yanındadır, O’da onu ancak kendi yolunda cihad eden müminlere verir. Zillet ve Karanlıklar ise Allah’ın şeriatine sırt dönüp demokrasi dinine sarılanlarla birliktedir. Uyanmanın vakti gelmediyse, daha çok ağlayacak islam coğrafyası..çok..
    Cevapla
  • vatandaş rıza 2 hafta önce Şikayet Et
    itrail artık dünyanın gözünde bir terör devletidir çünkü insani duygularının olmadığı iğrenç yaratıklar oldukları tescillenmiştir ve artık itrail yok olmaya yanlızlaşmaya mahkümdür çünkü bunlar ALLAH,ın lanetlediği bir kavimdir ve ben gördüğüm yerde affetmiyeceğimi bildiririm..
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizede saldırsana bizdende toprak alacakmış Dünyada yahudi kalmaz bence
    Cevapla
  • hasan 2 hafta önce Şikayet Et
    ilk önce ürdün kralı ve mısır lideri halk tarafından görevinden alınarak gereken cezayı vermeliler sonra müslüman ülkeler birlik olup orta doğudaki gevur oğlu gevurları ülkelerenine dahi kaçmalarına izin vermeden yok edilmeli israil diye bir ülke yok edlilmeli.
    Cevapla
  • hüsnü 2 hafta önce Şikayet Et
    kork Allahtan korkmayandan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu planlar yapanlar dikkat! İşte il il sonuçlar
Mescid-i Aksa alev alev! Terör örgütü sinsi plan için harekete geçti