ABD: "Hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, Kahire’de dün başlayan ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, Hamas'ın da İsrail, ABD, Mısır ve Katar'dan müzakerecilerin katıldığı görüşmelere katılması gerektiğini vurguladı

ABD: "Hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var"
ABD: "Hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var"
GİRİŞ 23.08.2024 20:58 GÜNCELLEME 23.08.2024 20:59
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması için müzakereler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen müzakereler dün Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby müzakerelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamalarda, görüşmelerin “yapıcı” geçtiğini ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby

Tüm tarafların önerilen anlaşmanın uygulanması için bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Kirby, Hamas’ın da İsrail, ABD, Mısır ve Katar'dan müzakerecilerin katıldığı görüşmelere katılması gerektiğini ifade etti. Kirby, “Biz buradayız. Onlar da Kahire'de. Hamas’ın görüşmelere katılmasına ve detaylardaki tıkanıklığın derinine inmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde ve hafta sonu boyunca buna odaklanacağız” dedi.

İsrail müzakere heyeti üyeleri: Netanyahu, Gazze'deki ateşkes anlaşmasını sabote ediyorİsrail müzakere heyeti üyeleri: Netanyahu, Gazze'deki ateşkes anlaşmasını sabote ediyor

“MISIR VE KATAR, PHILADELPHIA KORİDORU VE REFAH KONUSUNDAKİ YENİ BİR ÖNERİYİ HAMAS'A İLETECEK”

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre Mısır ve Katar, İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD ve iç istihbarat servisi Shin Bet tarafından dün Kahire'de sunulan Philadelphia Koridoru ve Refah sınır kapısı konusundaki yeni bir öneriyi Hamas'a iletecek. Gazete, İsrailli bir kaynağa dayandırdığı haberinde bu hamlenin “göreceli bir ilerlemeye” işaret ettiğini belirtti.

Haaretz ayrıca İsrailli bir kaynağın “Perşembe günü Kahire'de yapılan heyetler arası toplantı yapıcıydı. Mısır ile İsrail arasında Philadelphia Koridoru konusundaki boşlukları kapattı. Şimdi Hamas'ın tutumunu bekliyoruz” dediğini aktardı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 57
  • German 50 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah in laneti ve Gazabi üzerinize olsun Kafirler ve Enikleri
    Cevapla
  • Fikirsiz fikri 3 hafta önce Şikayet Et
    Niye? Tiyatro renklensin diye mi?
    Cevapla
  • Rektus 3 hafta önce Şikayet Et
    Oyalama taktiği. Biraz daha zamana ihtiyazim var
    Cevapla
  • Cemil 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar dünyayı kandiriyorlar ne barışı. İsrail istedigini almayana kadar devam edecek.
    Cevapla
  • Serdar Serdaroglu 3 hafta önce Şikayet Et
    Oyalıyorlar yıgınak Yapıp bölgede savaş çıkarıp topraklarını genişletecekler sonra bizde gidip itraili işgal edecez savaşsa savaş azdan az çoktan çok gider LA GALİBE İLLALAH CC haydi YA BİSMİLLAH CC
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama
İsrail binlerce çağrı cihazına sızıp patlattı! İşte o anlar