Biden istedi, Netanyahu kabul etti: Geri çekilin!

ABD Başkanı Joe Biden telefonla görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan, askerlerini Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’nun 1-2 kilometrelik bölümünden geri çekmesini istedi.

GİRİŞ 24.08.2024 00:47 GÜNCELLEME 24.08.2024 08:32
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Son dakika Joe Biden haberleri: ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda gerçekleşen Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleri devam ediyor.

Hamas’ın katılmadığı müzakerelerde Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru ve Refah Sınır Kapısı ile Netzarim Kavşağı üzerindeki İsrail işgalinin sona erdirilmesi de konuşulan konular arasında yer alıyor.

Biden istedi, Netanyahu kabul etti: Geri çekilin!

'PHILADELPHIA KORİDORUNDAN 1-2 KİLOMETRE GERİ ÇEKİLİN'

ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü ve Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’ndaki durumu ele aldığını aktardı.

Axios’un 3 İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden Netanyahu’dan askerlerini Philadelphia Koridoru’nun 1-2 kilometrelik bölümünden geri çekmesini istedi. İsrail Başbakanı ise, anlaşmayı ilerletmek için askerlerini bir mevziden geri çekmeyi kabul etti. Biden ayrıca, Netanyahu’nun anlaşmanın ilk aşamasında sınırın geri kalanını tutmaya devam etmesi talebini destekledi.

Biden istedi, Netanyahu kabul etti: Geri çekilin!

Öte yandan, Netanyahu’nun ismi açıklanmayan danışmanlarından biri Axios'a yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun sadece Philadelphia Koridoru üzerindeki bir mevziyi birkaç yüz metre kaydırmayı kabul ettiğini ve bunun İsrail'in sınırdaki operasyonel kontrolünü etkilemeyeceğini söyledi.

<img alt="ABD: " hamas'ın="" müzakerelere="" katılmasına="" ihtiyacımız="" var""="" data-cke-saved-src="https://i12.haber7.net/haber/haber7/bigmanset/2024/34/abd_hamasin_muzakerelere_katilmasina_ihtiyacimiz_var_1724435926_3542.jpg" src="https://i12.haber7.net/haber/haber7/bigmanset/2024/34/abd_hamasin_muzakerelere_katilmasina_ihtiyacimiz_var_1724435926_3542.jpg">

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    kardeş biz Dollar, alıp da ve iPhone ve bütün İsrail mallarını alırsak hiç merak etmeyin daha nice suçsuz Müslümanlar katlederler , asıl suç bizde bizler onların kapısınına gidip iPhone ve bütün ürünleri alırsanız onlarda bu müslümanlar bizim ürünleri alıp bomba yapıyor, suçlu Müslümanlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel danışıklı dövüş dünyanın gözünün içine baka baka yapıyorlar millet yemiyor o ayrı.Abd ye dikkat abd,ingiltere,kanada,israil.Bunlar ortalığı karıştırıyor.Dünya düzeni yeniden kurulmalı bunlarda ya gelip uymalı yada yalnız bırakılmalı.Her ülkenin bir oyu olduğu bir düzene acil ihtiyaç var.Çin Rusya Türkiye bunu başarmabilir.Fransa ve almanyayıda yanlarına alarak.
    Cevapla
  • Aziz 2 hafta önce Şikayet Et
    Biden, Netanyahu 'ya şimdilik ara verein diyor seçimden sonra kaldığın yerden devam edersiniz diyor. Bu süre toparlanıp hazirlanirsiniz diyor. Bende desteğimi geri adım atmadan vereceğim diyor.
    Cevapla
  • kamal 2 hafta önce Şikayet Et
    holiwood da rolünü oynayan ikili
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 hafta önce Şikayet Et
    Alçak katil haçlı siyonist gavuru şeytan olduğu halde kendini melek gibi pazarlıyor !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin emir verdi, Rus ordusu harekete geçti: Rus toprakları geri alındı
İYİ Parti'de deprem! Parti'nin iki numarası istifa etti